Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ευαισθησία ... για το περιβάλλον

Χαιρετισμό, σε συνέντευξη Τύπου της «ΜΙΝΟΑΝ ΓΚΡΟΥΠ», για μια υπερμεγέθη τουριστική επένδυση στο Κάβο Σίδερο στην Κρήτη, απηύθυνε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φ. Πάλλη - Πετραλιά χτες, προκειμένου να αποδείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το «ξεμπλοκάρισμα» τέτοιου μεγέθους επενδύσεων. (Οπως έγινε ακόμη περισσότερο και με τη σκανδαλώδη τροπολογία για την επένδυση Κωνσταντακόπουλου στη Μεσσηνία).

«Στόχος μας είναι να περιορίσουμε τη γραφειοκρατία», είπε, και γι' αυτό η κυβέρνηση προώθησε την απλοποίηση των διαδικασιών και τη δραστική μείωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Είναι το γνωστό ψευτοεπιχείρημα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να επιτρέψει στο μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο να φτιάξει ό,τι θέλει, όπου θέλει, όσο θέλει, μετατρέποντας σε κουρελόχαρτα τους όποιους χωροταξικούς κανόνες, τις πολεοδομικές ρυθμίσεις, τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Αλλά σα να μη φτάνουν όλα αυτά, η υπουργός πρόσθεσε και μια φράση για την «προστασία του περιβάλλοντος», που είναι και της ...μόδας. Για ποια «προστασία» μιλάει όμως, όταν όλα ανατρέπονται για να περάσει η μεγάλη τουριστική επένδυση; Προφανώς, αναφέρεται στο «περιβάλλον» που καθορίζεται ως το κατάλληλο για να περιβάλλει τις ξενοδοχειακές μονάδες και τις παραθεριστικές κατοικίες, προς πώληση ή ενοικίαση, και το γρασίδι στα γήπεδα γκολφ.

Αυτό εννοούν και οι μεγαλοεπιχειρηματίες όταν μιλούν για «περιβάλλον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ