Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Μάρτη 2007 - αριθ. φύλλου: 9717

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Νέες διαδηλώσεις σήμερα

Από διαδηλωτές θα πλημμυρίσουν και πάλι οι δρόμοι σήμερα σε όλη τη χώρα, από τα Γιάννενα μέχρι την Κρήτη και από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Καλαμάτα. Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο Πολυτεχνείο. Δίωρη στάση εργασίας από τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, ενώ η ΠΟΣΔΕΠ συνεχίζει την απεργία διαρκείας.


ΣΕΛ.  10   -   13

Το ΚΚΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ τον αγώνα της αγροτιάς

Αλέκα Παπαρήγα: Σήμερα πρέπει πλέον να βγουν συμπεράσματα. Υπήρχαν αυταπάτες στην αγροτιά για τη ΝΔ. Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στήριξαν την αντιαγροτική πολιτική. Τα δύο κόμματα, ανεξάρτητα πόσο κυβέρνησαν και πόσο θα κυβερνήσουν, έχουν ισοπαλία στην αντιλαϊκή πολιτική

Το ΚΚΕ στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη και γενικότερα τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων. Αυτό τόνισε χτες από την Καρδίτσα η Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας ταυτόχρονα τους μικρομεσαίους αγρότες να βγάλουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα για το ρόλο των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η αγροτιά σήμερα, είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποφέρει από το δίδυμο της διακυβέρνησης, ακριβώς γιατί και τα δύο κόμματα εκφράζοντας τα ταξικά συμφέροντα της πλουτοκρατίας, ευχαρίστως εφαρμόζουν όλες τις διαδοχικές επιλογές της νέας ΚΑΠ. Αν δεν υπάρξει πολιτική υπέρ της μικρομεσαίας αγροτιάς και ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας σε αντίθεση με την ΚΑΠ - τόνισε - δεν πρόκειται ν' αλλάξει τίποτα υπέρ των φτωχών αγροτών. Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη ανατροπής των συσχετισμών και μέσα στο αγροτικό κίνημα, που θα πρέπει να γίνει κίνημα ρήξης και ανατροπής, και σε πολιτικό επίπεδο.


ΦΩΤΙΑ - ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ - ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ
Οι συνέπειες της εμπρηστικής πολιτικής του δικομματισμού

Η εμπρηστική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια, που εμπορευματοποιεί το δασικό πλούτο της χώρας, συνεχίζεται, με αποκορύφωμα την εκ νέου αναθεώρηση των σχετικών άρθρων του Συντάγματος. Την αντίθεσή τους στις προωθούμενες αλλαγές, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την παράδοση στους κερδοσκόπους εκατομμυρίων στρεμμάτων δασών και δασικών εκτάσεων, αλλά και το «χτύπημα» στο φυσικό περιβάλλον της χώρας, εξέφρασαν χτες μαζικοί φορείς.


ΣΕΛ.  23

Μέγα θράσος

Το θράσος τους δεν έχει όρια. Για το «Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς» ο λόγος, μέλος του οποίου από τη χώρα μας είναι ο ΣΥΝ.

Οι εν λόγω κύριοι, λοιπόν, του «Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς» έστειλαν κείμενο - και προς το ΚΚΕ - με το οποίο καλούν όλα τα κομμουνιστικά, εργατικά, αριστερά κόμματα και οργανώσεις αλλά και ξεχωριστές προσωπικότητες της ΕΕ, να το υπογράψουν, εκφράζοντας έτσι ολόπλευρη στήριξη προς την κυβέρνηση Πρόντι της Ιταλίας με αφορμή την τελευταία κρίση που πέρασε.

Περιττό να θυμίσουμε ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση, που συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς, στην κατοχή, στην αποστολή και διατήρηση στρατευμάτων σε άλλες χώρες, όπως στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, μια κυβέρνηση που δημιουργεί νέες βάσεις του ΝΑΤΟ στη χώρα, μια κυβέρνηση που κρατά σε ισχύ όλα τα μέτρα και συμφωνίες που έχει ψηφίσει και υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση της ...Δεξιάς, την οποία λέει ότι αντιπαλεύει, μια κυβέρνηση που προωθεί συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, διαχειρίζεται ένα σύστημα αντιδραστικό κλπ., κλπ.

Φυσικά, για την Ιταλία και την κυβέρνηση εκεί, είναι υπεύθυνο για το τι θα πράξει το λαϊκό κίνημα, οι πολιτικές δυνάμεις, ο λαός της συγκεκριμένης χώρας. Από την άποψη αυτή δε μας πέφτει λόγος. Μας πέφτει λόγος, όμως, όταν προσπαθούν να αποσπάσουν συνενόχους και κείμενα αλληλεγγύης στην πολιτική της κυβέρνησης του κ. Πρόντι.

Εδώ πράγματι πρόκειται για μεγάλο «ευρωαριστερό θράσος» κι όχι για το «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι»...




Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ