Πέμπτη 1 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ τον αγώνα της αγροτιάς

Αλέκα Παπαρήγα: Σήμερα πρέπει πλέον να βγουν συμπεράσματα. Υπήρχαν αυταπάτες στην αγροτιά για τη ΝΔ. Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στήριξαν την αντιαγροτική πολιτική. Τα δύο κόμματα, ανεξάρτητα πόσο κυβέρνησαν και πόσο θα κυβερνήσουν, έχουν ισοπαλία στην αντιλαϊκή πολιτική

Το ΚΚΕ στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη και γενικότερα τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων. Αυτό τόνισε χτες από την Καρδίτσα η Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας ταυτόχρονα τους μικρομεσαίους αγρότες να βγάλουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα για το ρόλο των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η αγροτιά σήμερα, είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποφέρει από το δίδυμο της διακυβέρνησης, ακριβώς γιατί και τα δύο κόμματα εκφράζοντας τα ταξικά συμφέροντα της πλουτοκρατίας, ευχαρίστως εφαρμόζουν όλες τις διαδοχικές επιλογές της νέας ΚΑΠ. Αν δεν υπάρξει πολιτική υπέρ της μικρομεσαίας αγροτιάς και ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας σε αντίθεση με την ΚΑΠ - τόνισε - δεν πρόκειται ν' αλλάξει τίποτα υπέρ των φτωχών αγροτών. Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη ανατροπής των συσχετισμών και μέσα στο αγροτικό κίνημα, που θα πρέπει να γίνει κίνημα ρήξης και ανατροπής, και σε πολιτικό επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ