Πέμπτη 1 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Οι CIA... μαίοι

Την περίοδο του εμφυλιακού κράτους και της μετεμφυλιακής εξάρτησης στο άρμα των ΗΠΑ, η υποτέλεια εκφραζόταν με τους εκπροσώπους της άρχουσας τάξης να υποδέχονται στην Ελλάδα τους Αμερικανούς αξιωματούχους με προσφωνήσεις σαν κι αυτή: «Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας»!

Στις σημερινές συνθήκες, η συμμετοχή της Ελλάδας και η συνενοχή της ολιγαρχίας στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού θα μπορούσε, κατά τις προσφωνήσεις από τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ των μυστικών πρακτόρων που αλωνίζουν τη χώρα, να αποτυπωθεί κι έτσι: «Κύριοι της CIA, ιδού ο δικομματισμός σας»!

Τα έγγραφα που έφερε χτες στη δημοσιότητα ο «Ρ» το αποκαλύπτουν περίτρανα:

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι μπλεγμένοι μέχρι το λαιμό στο τεράστιο έγκλημα με τις μεταγωγές κρατουμένων από αεροσκάφη της CIA μέσω των ευρωπαϊκών εδαφών!

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μπορούν να διεκδικήσουν τα εύσημα ότι έχουν λειτουργήσει από το 2001 και μετά σαν οι πλέον ευσυνείδητες ...«αεροσυνοδοί» της CIA.

Οι διαδρομές των αεροσκαφών - φυλακών της CIA, οι συμμετοχές των συγκεκριμένων αεροπλάνων σε απαγωγές και μεταγωγές ανθρώπων, οι ημερομηνίες που έγιναν αυτά τα εγκλήματα και οι διασταυρωμένες ημερομηνίες, κατά τις οποίες οι εν λόγω ιπτάμενες φυλακές της CIA πέρασαν από την Ελλάδα, αποδεικνύουν ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μετέτρεψαν την Ελλάδα σε «διαμετακομιστικό» κέντρο της βαρβαρότητας, ότι μετέτρεψαν την Ελλάδα, το έδαφός της, τα αεροδρόμια και τον εθνικό εναέριο χώρο της, σε σταθμό της CIA για τη μεταφορά ανθρώπων που απήχθησαν και βασανίστηκαν στα ανά τη Γη αμερικανικά «Γκουαντάναμο».

Οπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα που αποκάλυψε ο «Ρ»:

  • Η χρήση των ελληνικών αεροδρομίων από τη CIA ξεκινά από την 1/12/2001 (επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) και φτάνει μέχρι τουλάχιστον το 2005 (επί κυβέρνησης της ΝΔ).
  • Από τις 64 συνολικά πτήσεις των αεροσκαφών της CIA στην Ελλάδα (που στάθμευσαν σε 8 ελληνικά αεροδρόμια), έχουν διασταυρωθεί τα στοιχεία των 23 πτήσεων, εκ των οποίων οι 7 έγιναν επί ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιπες επί ΝΔ.
  • Ανάμεσα στα 19 διαφορετικά αεροσκάφη της CIA που πετούσαν στην Ελλάδα ήταν και το επονομαζόμενο «Γκουαντάναμο Εξπρές» (!), που αποδεδειγμένα μετέφερε κρατούμενους - απαχθέντες στο αμερικανικό κολαστήριο και το οποίο πέρασε από την Ελλάδα εφτά (7) τουλάχιστον φορές, πραγματοποιώντας μάλιστα στις 29/9/2002 (επί ΠΑΣΟΚ) την πτήση «Καμπούλ - Αθήνα»...

Αυτή είναι η αλήθεια, όσον αφορά την εμπλοκή του δικομματισμού στο μέγα σκάνδαλο των απαγωγών της CIA. Απέναντι σε αυτή την αλήθεια, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ως συνηθίζουν, αντιτάσσουν το φαρισαϊσμό και την υποκρισία. Τα δυο κόμματα έφτασαν στο σημείο να υπερψηφίσουν μέσω των ευρωβουλευτών τους την πρόσφατη έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, όπου υποτίθεται ότι ασκείται κριτική στην τακτική των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, οι οποίες συνεργάστηκαν με τη CIA στις απαγωγές και μεταγωγές ανθρώπων.

Με άλλα λόγια, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στο εσωτερικό της χώρας λειτουργούν σαν «σταθμάρχες» και «αερολιμενάρχες» της CIA, αλλά στις Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν αυταπάτες τόσο για τα κόμματά τους όσο και για το ρόλο της ΕΕ, εμφανίζονται να καταδικάζουν τις ΗΠΑ για τις πρακτικές τους! Ομως, τα στοιχεία ήρθαν πλέον στο φως. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα υποχρεωθούν να δώσουν εξηγήσεις...


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ