Τρίτη 27 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θολώνουν τα νερά...

Γρηγοριάδης Κώστας

Προκαλεί βάναυσα η κυβέρνηση εργαζόμενους και συνταξιούχους. Χτες, ο υπουργός Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδης εμμέσως πλην σαφώς ανακινεί και πάλι ζήτημα για το ύψος των συντάξεων, το χρόνο συνταξιοδότησης κ.λπ. Πώς αλλιώς, άλλωστε, μπορεί να εκληφθεί η δήλωσή του ότι με τη λεγόμενη μεταρρύθμιση «δε θα πειράξουν προσδοκίες διαμορφωμένες και ορθολογικές...»; Δηλαδή, οι υπόλοιπες «προσδοκίες», τουτέστιν αυτά που περιμένουν οι ασφαλισμένοι σύμφωνα με τα σημερινά ισχύοντα θα πάνε υπέρ μεταρρύθμισης; Και τι σημαίνει «ορθολογικές προσδοκίες»;

Από τα παραπάνω μισόλογα, τα ήξεις αφήξεις του υπουργού, ένα γίνεται καθαρό: Οτι η κυβέρνηση αμφισβητεί τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και ετοιμάζεται να πάρει κεφάλια. Και πως αυτές οι μισές και δυσνόητες δηλώσεις έχουν σκοπό, από τη μια να θολώνουν τα νερά και από την άλλη να καλλιεργήσουν το κατάλληλο κλίμα. Το γεγονός ότι δεν τολμούν να μιλήσουν ανοιχτά, είναι απόδειξη ότι σχεδιάζουν επώδυνες ανατροπές.

Γι' αυτό οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να τρέφουν καμιά αυταπάτη. Και στις εκλογές που θα 'ρθουν αλλά και στα συλλαλητήρια και στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, τον Μάρτη, οι εργάτες και οι εργάτριες πρέπει να δώσουν τη δική τους απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ