Τρίτη 27 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Στο Μινσκ της Λευκορωσίας η Διεθνής Συνάντηση του 2007

Ανακοίνωση της Ομάδας Εργασίας για την προετοιμασία της Διεθνούς Συνάντησης των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων του 2007

Στις 24 του Φλεβάρη 2007 συνεδρίασε στην Αθήνα, φιλοξενούμενη από το ΚΚΕ, η Ομάδα Εργασίας της Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, για να εξετάσει ζητήματα σχετικά με την προετοιμασία της Συνάντησης του 2007. Η προπαρασκευαστική συνάντηση ακολούθησε τη Διεθνή Συνάντηση που φιλοξενήθηκε από το Πορτογαλικό ΚΚ στη Λισαβόνα, το Νοέμβρη του 2006.

Στις εργασίες συμμετείχαν εκπρόσωποι των εξής κομμάτων: Κομμουνιστικό Κόμμα Αργεντινής, Κόμμα Εργατών Βελγίου, Κομμουνιστικό Κόμμα Βολιβίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Βραζιλίας, Κόμμα Βουλγάρων Κομμουνιστών, Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας, ΑΚΕΛ Κύπρου, Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας, Ενοποιημένο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας, ΚΚΕ, Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών, Λιβανέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα, Κόμμα των Κομμουνιστών από το Μεξικό, Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας από τη Σερβία, Νοτιοαφρικανικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα της Σρι Λάνκα, Κομμουνιστικό Κόμμα Σουδάν.

Οπως και τις προηγούμενες φορές, η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας ήταν ανοιχτή στη συμμετοχή όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στη διαδικασία των Διεθνών Συναντήσεων που έχουν καθιερωθεί από το 1999.

Οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση εκφράσανε την εκτίμηση για τη συμβολή μεγάλου αριθμού Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που αν και δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν με εκπροσώπους τους στη συνεδρίαση, συμμετείχαν ουσιαστικά με τις γραπτές προτάσεις και τις ιδέες στην προετοιμασία της Διεθνούς Συνάντησης του 2007.

Η συνεδρίαση υπογράμμισε τη μεγάλη έμφαση που δίνουν τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα φέτος στις πολύμορφες εκδηλώσεις για την επέτειο των 90 χρόνων της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης.

Οι συμμετέχοντες στην προπαρασκευαστική συνάντηση εκτίμησαν θετικά την κοινή δράση και άλλες πλευρές της συνεργασίας των κομμάτων. Αντάλλαξαν απόψεις για τις προτάσεις σχετικά με θέματα της Συνάντησης του 2007, των συμμετεχόντων κομμάτων και την παραπέρα πορεία για την προετοιμασία της.

Σχετικά με το θέμα της Διεθνούς Συνάντησης του 2007, η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας κατέληξε να είναι το εξής:

«90ή επέτειος της Οχτωβριανής Επανάστασης: Η επικαιρότητα και διαχρονική αξία των ιδεών της. Οι κομμουνιστές στην πάλη κατά του ιμπεριαλισμού, για τον σοσιαλισμό».

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να ανταποκριθούν θετικά στην κοινή πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λευκορωσίας η Διεθνής Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων να γίνει στο Μινσκ της Λευκορωσίας στις 4 και 5 Νοέμβρη 2007.

Οι συμμετέχοντες απηύθυναν έκκληση προς όλα τα Κομμουνιστικά Κόμματα να συμμετέχουν ενεργά στη Διεθνή Συνάντηση στο Μινσκ, όπως επίσης και στις εκδηλώσεις προς τιμή της Οχτωβριανής Επανάστασης που θα γίνουν στη Μόσχα στις 6 και 7 του Νοέμβρη του 2007 με πρωτοβουλία του ΚΚΡΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ