Τρίτη 27 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Στηρίζει στην πράξη το νόμο - πλαίσιο

Τις αντιδραστικές προτάσεις του νόμου - πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση στήριξαν με δηλώσεις τους κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας τις ομοιότητες των κυβερνητικών προτάσεων και των θέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Θ. Πάγκαλος με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» επιμένει στις θέσεις του για αστυνομικές περιπολίες στα πανεπιστήμια, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκης, θυμίζει τις πρακτικές που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ αξιοποιώντας τον «κλεφτοπόλεμο» μεταξύ «κουκουλοφόρων» και ΜΑΤ για να καταλύσει το άσυλο, ενώ ο Μ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε να επιβάλλονται «κυρώσεις» στις πρυτανικές αρχές που δεν εφαρμόζουν τη νομοθεσία για το άσυλο!

Την ίδια στιγμή και ενώ τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έβαλλαν με όλους τους τρόπους κατά του πανεπιστημιακού ασύλου, ο Γ. Παπανδρέου κατά την περιοδεία του σε Κοζάνη και Καστοριά άφησε αιχμές για «περίεργες σχέσεις» της κυβέρνησης με τους κουκουλοφόρους σε σχέση με τα επεισόδια στα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια. Ο Γ. Παπανδρέου ...ξεχνώντας προφανώς ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ακολούθησαν τις ίδιες πρακτικές, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «έσπρωξε με τη στάση της τους κουκουλοφόρους να μπουν μέσα στο Πολυτεχνείο».

Πρέπει να ανοίξουν τα πανεπιστήμια...

Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου, επαναφέροντας τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανώτατη εκπαίδευση, τάχτηκε υπέρ της προώθησης ακόμα πιο αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που θα υποβαθμίσουν και θα κατηγοριοποιήσουν τα ανώτατα ιδρύματα και φρόντισε, υπονομεύοντας τους φοιτητικούς αγώνες, να ζητήσει «να ανοίξουν τα πανεπιστήμια». Ο Γ. Παπανδρέου, χτες το βράδυ, σε δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, συνομίλησε με εκπροσώπους των πρυτάνεων που ζητούν να σταματήσουν οι καταλήψεις για να συζητηθεί ο νόμος - πλαίσιο και συμφώνησε μαζί τους ότι πρέπει να υπάρξει τερματισμός των κινητοποιήσεων.

Εξάλλου, ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στην Καστοριά, εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι δεν προχώρησε σε τολμηρές αλλαγές και ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προωθήσει το σχέδιο της «αποκέντρωσης» της Παιδείας ώστε τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ να «είναι συνδεδεμένα με τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες της κάθε περιοχής», ώστε, όπως είπε, να καλύπτουν τις απαιτήσεις των «παραγωγικών φορέων» που θέλουν «κατάλληλους, εξειδικευμένους εργαζόμενους»!

Οι αντιεκπαιδευτικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ θα ενσωματωθούν στο κυβερνητικό πρόγραμμα που θα δημοσιοποιήσει αυτή τη βδομάδα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά από διαδοχικές συνεδριάσεις των κορυφαίων του οργάνων και θα ανακοινωθούν από τον Γ. Παπανδρέου σε ανοιχτή συγκέντρωση, η οποία θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στο ΣΕΦ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ