Τρίτη 27 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κραυγές για να καλύψουν τις πομπές

Η αποθέωση του λεγόμενου διαλόγου και της συναίνεσης με τα αρμόδια υπουργεία είναι η βασική πρακτική της συνδικαλιστικής ηγεσίας της Ομοσπονδίας των Γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ). Το διατυμπανίζουν άλλωστε στα συνέδριά τους αλλά και σε κάθε ευκαιρία.

Οταν, όμως, στην τελευταία Ολομέλεια της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών (ΔΗΠΑΚ) τους καταλόγισαν ευθύνες για κυβερνητικό συνδικαλισμό, τότε οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας ενοχλήθηκαν σφόδρα και έφτασαν στο σημείο να ανασύρουν μέχρι και χαρακτηρισμούς του εμφυλιοπολεμικού αντικομμουνισμού για να αναγκάσουν - υποτίθεται - τους συνδικαλιστές της ΔΗΠΑΚ να ανακαλέσουν. Ετσι ακούστηκαν χαρακτηρισμοί, όπως «είσαστε φονιάδες», «ματώσατε τον Ελληνικό λαό», «βγάζετε μαχαίρια» κλπ.

Βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που οι συνδικαλιστές της ΔΗΠΑΚ κατάγγειλαν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τα στηρίγματα του κυβερνητικού συνδικαλισμού, αλλά η ηγεσία της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ δεν κρατά συστηματικά πρακτικά για να φρεσκάρει την κριτική που της ασκείται.

Η εμμονή της ηγεσίας της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ στους εμετικούς χαρακτηρισμούς, ανάγκασε τους εκπροσώπους της ΔΗΠΑΚ να αποχωρήσουν απ' την Ολομέλεια.

Με κραυγές όμως δεν κρύβονται οι πομπές του συμβιβασμού της ηγεσίας της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ με τις πολιτικές των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ