Τρίτη 27 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κερδοσκοπικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΠΟΡΕΙ ο Γ. Παπανδρέου να είναι ο... ονομαστός εχθρός του τραπεζικού κεφαλαίου (θυμάστε τις περίφημες δηλώσεις του για τράπεζες που κερδοσκοπούν), αλλά και η κυβέρνηση ζήλεψε και δεν πάει πίσω.

Ετσι λοιπόν σε δύο μεγάλες τράπεζες το υπουργείο Ανάπτυξης έριξε πρόστιμο 236.000 ευρώ, επειδή, λέει, εφαρμόζουν κανονισμούς οι οποίοι είναι άδικοι για τους δανειολήπτες.

Μήπως μπορεί να μας πει το υπουργείο Ανάπτυξης πόσα κερδίζουν οι τράπεζες από αυτές τις υποθέσεις και τις παρανομίες; Ετσι για να δούμε τι συμφέρει καλύτερα. Να πληρώσουν το πρόστιμο (αν το πληρώσουν) ή να παρανομούν;

Κάτι μας λέει ότι ισχύει το δεύτερο και κάτι, επίσης, μας λέει ότι η εκμετάλλευση των δανειοληπτών θα συνεχιστεί και μάλιστα με πολύ χειρότερους ρυθμούς. Η ανέχεια, βλέπετε, προμηθεύει συνεχώς πελάτες.

ΕΝΤΑΞΕΙ κ. Ευθυμίου, το ΠΑΣΟΚ θέλει εκλογές. Το εμπεδώσαμε και δε χρειάζεται να το επαναλαμβάνετε μέρα παρά μέρα, προκειμένου να πείσετε για την πίστη σας στη νίκη του Κινήματος.

Αυτό που δε μας λέει όμως το ΠΑΣΟΚ, είναι τι άλλο θέλει εκτός από εκλογές. Γιατί, βέβαια, εδώ είναι το... κόλπο. Επειδή το ΠΑΣΟΚ θέλει να κάνει ακριβώς τα ίδια με αυτά που κάνει η ΝΔ.

Για να είμαστε μάλιστα πιο ακριβείς μερικές φορές τα στελέχη του το ομολογούν: Μπορούμε - λένε - να κάνουμε ακριβώς τα ίδια με - «μικρότερες κοινωνικές τριβές» ή «με διατήρηση της κοινωνικής συνοχής», σύμφωνα με τις προσφιλείς εκφράσεις τους.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αν τολμούν, λοιπόν, και ο Π. Ευθυμίου και ο Θ. Ρουσόπουλος ας ανοίξουν συζήτηση και αντιπαράθεση για την πολιτική και όχι για τις εκλογές. Γιατί δεν υπάρχει πλέον τίποτε ευκολότερο από το να μιλάς για πολιτικές διαδικασίες, κρύβοντας την πολιτική ουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ