Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9716

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΓΩΓΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
«CIA, ιδού ο δικομματισμός σας»!

Ο «Ρ» φέρνει στη δημοσιότητα εσωτερικά έγγραφα, που συνοδεύουν έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου και αποκαλύπτουν, ότι τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και η σημερινή της ΝΔ, είναι μπλεγμένες μέχρι το λαιμό στο σκάνδαλο των απαγωγών, βασανισμών και μεταφορών «υπόπτων» από αεροσκάφη της CIA.


ΣΕΛ.  12   -   13

Απροκάλυπτη ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τις αντιδραστικές αλλαγές

Αποκαλυπτική η χτεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, όπου άρχισε η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου

Σε πανεπιστήμια υποταγμένα στον ανταγωνισμό και την επιχειρηματικότητα οδηγεί ο νέος νόμος - πλαίσιο. Αυτό τόνισαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου ξεκίνησε η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.

Προς επιβεβαίωση αυτής της εκτίμησης έσπευσαν τόσο η υπουργός Παιδείας, Μ. Γιαννάκου, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου. Η υπουργός παραδέχτηκε επί λέξει ότι πράγματι οι εξελίξεις στην Παιδεία είναι προδιαγεγραμμένες τόσο από τη συνθήκη του Μάαστριχτ όσο και από τις εξειδικευμένες συνόδους της Μπολόνια και της Λισαβόνας. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ευθέως ότι δε ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου, αλλά μόνο να γίνει αυτό πιο στοχοπροσηλωμένο στις επιδιώξεις του. Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «άτολμο, αντιφατικό, συντηρητικό και πρόχειρο» και κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. Για να μην αφήσει περιθώρια παρερμηνείας ανέφερε συγκεκριμένα τις τετραετείς προγραμματικές συμφωνίες και τη συνεχή αξιολόγηση, ενώ επανέφερε τη συζήτηση και για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αυτονόητα, η υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ικανοποίησή της για την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Στον αντίποδα αυτών των εξελίξεων φοιτητές και σπουδαστές προετοιμάζουν, μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις στις σχολές, τα αυριανά συλλαλητήριά τους σε όλη τη χώρα. Για την Αθήνα, το ραντεβού έχει δοθεί αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.


ΣΕΛ.  6   -   10

«Ποιος ψάλτης»;

Ποιος είδε το Θεό και δε φοβήθηκε χτες στη Βουλή... Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγκάλεσε την υπουργό Παιδείας γιατί έφερε ένα φλύαρο νομοσχέδιο στη Βουλή, αντί ένα λιτό και στοχοπροσηλωμένο. Και για να μην αφήσει περιθώρια για παρερμηνείες, έκανε καθαρό ότι το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δε ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου, αλλά προτείνει αυτό να περιλαμβάνει μόνο τέσσερα σημεία: Τις τετραετείς προγραμματικές συμφωνίες, τα θέματα της αυτοτέλειας, τη συνεχή αξιολόγηση και, βεβαίως, τις προβλέψεις για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Μετά απ' αυτό, η κ. Γιαννάκου αρκέστηκε να πει ότι λαμβάνει υπόψη τη διακριτική άποψη του Γ. Παπανδρέου, καθώς, όπως διαφάνηκε, «στον πυρήνα των μεταρρυθμίσεων, όπως οι τετραετείς συμφωνίες και η διεθνοποίηση του πανεπιστημίου, δεν είναι αντίθετος ο Γ. Παπανδρέου».

Ψάξε βρες τώρα τον «αριστερό» και τον «δεξιό» ψάλτη...



ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Μετά τις εκλογές η... κατραπακιά

Διαβεβαιώσεις για την προώθηση των αντιασφαλιστικών ανατροπών μετά τις επερχόμενες εκλογές, έδωσε ο Γ. Αλογοσκούφης στον Κοινοτικό επίτροπο, Χ. Αλμούνια.


ΣΕΛ.  20

Eurokinissi

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Νέος κύκλος κινητοποιήσεων

Σήμερα οι συγκεντρώσεις σε Αγρίνιο και Ηλεία. Αύριο η συγκέντρωση στην Καρδίτσα και την Πρέβεζα. Παρατεταγμένα τα τρακτέρ των αγροτών της Λάρισας, των Τρικάλων, της Μαγνησίας και της Φθιώτιδας.


ΣΕΛ.  19
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Διπλό χτύπημα από την κυβέρνηση

Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πρότεινε χτες ο Ν. Αναλυτής, ενώ ο Σ. Τσιτουρίδης παρουσίασε στη Βουλή τις επερχόμενες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις. Απάντηση, από τα συλλαλητήρια των ταξικών δυνάμεων στις 8 του Μάρτη.


ΣΕΛ.  21

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ