Σάββατο 24 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υπονόμευση των φοιτητικών κινητοποιήσεων

Χρησιμοποιεί τους «κουκουλοφόρους», τις εικόνες των καναλιών και τη «συμπαράσταση» του ΠΑΣΟΚ για να συκοφαντήσει και πλήξει τους αγώνες ενάντια στον αντιδραστικό νόμο - πλαίσιο

Τους «κουκουλοφόρους» και τις εικόνες των καναλιών χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να συκοφαντήσει και να πλήξει το φοιτητικό κίνημα ενάντια στον αντιδραστικό νόμο - πλαίσιο, ενώ διαπιστώνει με ικανοποίηση ότι σταθερά στο πλευρό της βρίσκεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή, όμως, η κυβέρνηση επιχειρεί, πίσω από την εικόνα του «κυρίαρχου των εξελίξεων», να κρύψει την ανησυχία της καθώς διαπιστώνει να διαψεύδονται επανειλημμένα οι εκτιμήσεις της για τις «αντοχές» του φοιτητικού κινήματος. Αυτός, ίσως, είναι ο λόγος που αποφάσισε να επισπεύσει την ψήφιση του αντιδραστικού νομοσχεδίου, η συζήτηση του οποίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη.

Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει την εικόνα ότι οι διαδηλωτές είναι μια «αντιδραστική» μειοψηφία που καταφεύγει στη βία, γιατί δε θέλουν να αλλάξει τίποτα στα Πανεπιστήμια και δεν έχουν προτάσεις. Αποφεύγοντας την αντιπαράθεση πάνω στις διατάξεις του εκτρωματικού νομοσχεδίου, επιχειρεί να κατασκευάζει ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της πλειοψηφίας της κοινωνίας που απαιτεί τις αλλαγές και της μειοψηφίας που αντιδρά με τυφλή βία... Χαρακτηριστικά τα όσα επαναλάμβανε διαρκώς χτες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναζητώντας επιβεβαίωση στα ρεπορτάζ των καναλιών!

Τσουβαλιάζοντας σκόπιμα τους χιλιάδες διαδηλωτές του μεγαλύτερου συλλαλητηρίου της φετινής χρονιάς με τους κατευθυνόμενους κουκουλοφόρους, ο Ευ. Αντώναρος υποστήριξε ότι «στη βία προσφεύγουν όσοι δεν έχουν την πρόθεση να αρθρώσουν λόγο και προσπαθούν με παράνομες πράξεις, που όλοι πρέπει να καταδικάζουμε, να επιβάλουν τη δική τους απαράδεκτη νοοτροπία». Επιμένοντας να μιλά σκόπιμα γενικόλογα, συμπλήρωσε ότι «οι παραβατικές συμπεριφορές, οι πράξεις βίας, χαρακτηρίζουν εκείνους οι οποίοι και τις διαπράττουν». Στις αιτιάσεις των δημοσιογράφων να γίνει συγκεκριμένος ο εκπρόσωπος, κατέφυγε στη βοήθεια των καναλιών: «Οι εικόνες που είδαμε στην τηλεόραση είναι σαφείς, μιλούν από μόνες τους», απαντούσε μονότονα.

Παράλληλα, κάλυψε πλήρως την αστυνομική βία, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καμία δυσαρέσκεια προς την πλευρά της Αστυνομίας», αφήνοντας να εννοηθεί ότι καθόλου δεν ενοχλείται η κυβέρνηση από την κριτική που γίνεται «από τα δεξιά», για τη δήθεν «αδράνεια» και τη «μη αποτελεσματικότητα» των δυνάμεων καταστολής.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει την καμπάνια υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, στο πλαίσιο της υποστήριξης των αντιδραστικών ρυθμίσεων του νόμου - πλαισίου.

«Το πανεπιστημιακό άσυλο καταστρατηγήθηκε, κάποιοι το μετέτρεψαν σε άσυλο κακουργηματικών πράξεων», υποστήριξε (στο «Σκάι») ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος. Αναφερόμενος στα επεισόδια της Πέμπτης, στο χώρο του Πολυτεχνείου, ο κ. Ρουσόπουλος έκανε λόγο για «οικτρή μειοψηφία». «Δεν μπορεί κανείς δημοκρατικός πολίτης να δεχτεί ότι κάποιοι εγκλωβίζουν φοιτητές με ρόπαλα. Δεν ξέρω από πού προέρχονται αυτοί οι ταραξίες», πρόσθεσε, παριστάνοντας αφελώς τον ανήξερο ο εκπρόσωπος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ