Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 25 Φλεβάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9714

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η γνώση είναι δύναμη για τον αγώνα και τη ζωή

Η γνώση είναι δύναμη για τον κομμουνιστή και την κομμουνίστρια, είναι δύναμη στον αγώνα και στην προσωπική ζωή, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκδήλωση του ΚΣ της ΚΝΕ, χτες, στον Περισσό. Σήμερα στον «Ρ» ολόκληρη η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  3   -   5

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ και πολιτική καταδίκη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Η ενίσχυση του ΚΚΕ, πρωταρχική προϋπόθεση για τη συγκρότηση της λαϊκής κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας, που θα ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές σε όφελος του λαού

Η ανάπτυξη του αγώνα των εργαζομένων, της νεολαίας, στα εργοστάσια, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στις γειτονιές, στην ύπαιθρο, σ' όλα τα μέτωπα που η πολιτική της πλουτοκρατίας έχει βάλει στο στόχαστρο τα λαϊκά δικαιώματα, πρέπει να παίρνει παλλαϊκά χαρακτηριστικά, να συνδέεται με την εναντίωση στο σύνολο αυτής της πολιτικής, ανοίγοντας τον ορίζοντα για συνολική πολιτική διέξοδο σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων. Αυτός ο αγώνας μπορεί να δημιουργεί προϋποθέσεις συγκρότησης της λαϊκής κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας, να ανατρέψει τα δεδομένα, να δίνει ώθηση στην αλλαγή του σημερινού πολιτικού συσχετισμού με την καταδίκη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την ενίσχυση του ΚΚΕ στη ρότα της εναλλακτικής πρότασης, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.


ΣΕΛ.  2

Motion Team

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Κλιμακώνουν από αύριο τον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες, με νέο γύρο κινητοποιήσεων, που διοργανώνει η ΠΑΣΥ, κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, και με προοπτική το συντονισμό τους σε πανελλαδικό επίπεδο. Η πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς θα κορυφωθεί με τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ στις 18 Μάρτη.

Για αύριο έχουν προγραμματιστεί κινητοποιήσεις στην Καρδίτσα και τη Λάρισα, για μεθαύριο στα Τρίκαλα, στις 28 Φλεβάρη στην Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία και ακολουθούν Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Αρτα, Πρέβεζα κ.ά.


ΣΕΛ.  19

Εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές, μαθητές, όλοι δίνουν ολοήμερο αγωνιστικό ραντεβού την Τετάρτη 10 Γενάρη έξω από τη Βουλή, ενώ κινητοποιήσεις γίνονται σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, για παιδεία στην υπηρεσία του λαού και όχι των επιχειρηματιών όπως προωθούν απο κοινού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.



9η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Πραγματοποιήθηκε χτες η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας

ΣΕΛ.  7
Π.Α.ΜΕ
Προσκλητήριο μάχης για τις κλαδικές Συμβάσεις

ΣΕΛ.  15
ΝΟΜΟΣ - ΠΛΑΣΙΟ
Βάζει τις εταιρείες στα Πανεπιστήμια

ΣΕΛ.  7,   8,   10   -   11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ