Σάββατο 24 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ζητά μεγαλύτερη καταστολή

Ευθύνες στην κυβέρνηση και την αστυνομία απέδωσε χτες ο Αλ. Παπαδόπουλος για τα προχτεσινά προσχεδιασμένα επεισόδια, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της φοιτητικής πορείας.

Ο υπεύθυνος Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ... ξεχνώντας προφανώς ότι τις ίδιες πρακτικές ακολουθούσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, όταν αξιοποιούσαν τα στημένα επεισόδια μεταξύ των «κουκουλοφόρων» και της αστυνομίας, είτε για να καταλύουν το πανεπιστημιακό άσυλο είτε για να χτυπούν τις λαϊκές κινητοποιήσεις, ανακάλυψε χτες ότι η κυβέρνηση: «Δημιουργεί ένα ψευδές κλίμα ανασφάλειας, αποτρέποντας τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε συλλήψεις».

Ο ίδιος, σημείωσε «την αδυναμία της Αστυνομίας να προχωρήσει σε συλλήψεις» και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι παραβιάζει το «το Σύνταγμα της χώρας και, για λόγους σκοπιμότητας, που έχουν να κάνουν με τους πολιτικούς ή επικοινωνιακούς ή εκλογικούς της σχεδιασμούς», που, όπως είπε, δημιουργούν ένα «ψευδές κλίμα ανασφάλειας, αποτρέποντας τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε συλλήψεις».

Βέβαια, δεν παρέλειψε να σημειώσει, ενισχύοντας το κλίμα της «τρομολαγνείας», ότι... κινδυνεύει «το αίσθημα ασφάλειας των νοικοκυραίων αυτής της χώρας». Ζητώντας μάλιστα την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, πατώντας εκ νέου στα στημένα επεισόδια, υποστήριξε πως «θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι, η μόνη προστασία του Ελληνα πολίτη και, κυρίως του αδύναμου πολίτη, είναι μία πολιτεία που να λειτουργεί με κανόνες».

Ο Αλ. Παπαδόπουλος επίσης αναρωτήθηκε τι «έγινε η εισαγγελική έρευνα, η οποία διατάχτηκε πριν από λίγο καιρό, για τα επεισόδια με τους κουκουλοφόρους στην οδό Φιλελλήνων και για τη μη επέμβαση της αστυνομίας για συλλήψεις;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ