Τρίτη 30 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Περιφρούρηση της συμμαχίας με ΠΑΣΟΚ!
  • Αποφεύγει ακόμα και τη φραστική όξυνση με τον έτερο μονομάχο προκειμένου να διευκολύνει την επιβολή των αντιδραστικών αλλαγών στην Παιδεία
  • Δε δίστασε ο Θ. Ρουσόπουλος να «αδειάσει» τον Γερ. Γιακουμάτο που μίλησε για «λαμόγια του ΠΑΣΟΚ»...

Η περιφρούρηση της συναίνεσης και συμμαχίας που έχει επιτευχθεί με το ΠΑΣΟΚ είναι το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης προκειμένου να περάσει τις αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία.

Με κάθε τρόπο η κυβέρνηση φροντίζει να αποφεύγει ακόμα και τη φραστική όξυνση και τις κοκορομαχίες με τον έτερο μονομάχο, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο δε διευκολύνει την επιβολή του «νέου» νόμου - πλαίσιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έφτασε χτες στο σημείο να αποδοκιμάσει τον Γερ. Γιακουμάτο επειδή μίλησε για «λαμόγια του ΠΑΣΟΚ», ακριβώς γιατί σε αυτή τη φάση πασχίζει να αποφύγει ένα κλίμα τεχνητής πόλωσης. «Δεν είναι φρασεολογία με την οποία συμφωνεί η κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θ. Ρουσόπουλος, μη διστάζοντας να «αδειάσει» τον λαλίστατο υφυπουργό των τηλεπαραθύρων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν τις γερές πλάτες που έχει βάλει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με τις, ταυτόσημες, θέσεις της για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την αναθεώρηση του άρθρου 16, αλλά και την αποδοκιμασία των φοιτητικών κινητοποιήσεων από τον Γ. Παπανδρέου. Ειδικά σε αυτή τη φάση, που η κυβέρνηση επιχειρεί να πλήξει τους αγώνες για τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία, πιστεύει ότι πρέπει το ΠΑΣΟΚ «να κρατηθεί» απέναντι στις κινητοποιήσεις. Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα είναι η δήλωση του βουλευτή Μ. Βαρβιτσιώτη: «Δε νομίζω ότι υπάρχει σχέδιο για να οξυνθεί το κλίμα, καθώς έχουμε μπροστά μας κρίσιμες ψηφοφορίες για το Σύνταγμα, έχουμε το άρθρο 16, κι έτσι δεν υπάρχει διάθεση για όξυνση. Οποιος το υποστηρίζει παρερμηνεύει την όλη εικόνα», είπε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση και τη συκοφάντηση των αγώνων, αν και αποφεύγει την «κατά μέτωπο» επίθεση και τις «προκλητικές» δηλώσεις κατά των φοιτητών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε χτες ότι η κυβέρνηση θα φέρει τον αντιδραστικό νόμο - πλαίσιο στη Βουλή «όταν τελειώσει ο διάλογος», απορρίπτοντας ταυτόχρονα την πρόταση του προέδρου του ΕΣΥΠ, Θ. Βερέμη, να γίνει δημοψήφισμα για τον «νέο» νόμο - πλαίσιο. Παράλληλα, η κυβέρνηση διαδίδει τα γνωστά και επαναλαμβανόμενα σε κάθε κινητοποίηση παραμύθια, όπως ότι οι κινητοποιήσεις εκφυλίζονται, οι φοιτητές κουράστηκαν, ότι είναι μια μικρή μειοψηφία και άλλα παρόμοια. Η πραγματικότητα είναι όμως ότι για ακόμα μια φορά έχει «εκπλαγεί» από τη μαζικότητα, την αποφασιστικότητα και τις αντοχές των φοιτητών και των πανεπιστημιακών, γεγονός που την έχει αναγκάσει να «αναπροσαρμόσει» τα σχέδια και τα χρονοδιαγράμματά της για την ψήφιση του αντιδραστικού νόμου -πλαίσιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ