Πέμπτη 4 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αγώνας για την Παιδεία του λαού

Ο παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στις αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία αποτελεί το μόνο δρόμο για την απόκρουση μιας πολιτικής με εφιαλτικές επιπτώσεις στη ζωή της νεολαίας και των εργαζομένων. Η αγανάκτηση για τη σημερινή κατάσταση στην Παιδεία που μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο από αγαθό σε ακριβό εμπόρευμα, μια Παιδεία ταξική, προσανατολισμένη όλο και περισσότερο στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου πρέπει να γίνει η πιο δυνατή φωνή καταδίκης της πολιτικής που συνεχώς αφαιρεί από το λαό δικαιώματα και κατακτήσεις. Γι' αυτό και στις 10 Γενάρη αυτή η φωνή καταδίκης πρέπει να μετατραπεί σε παλλαϊκή διεκδίκηση ενιαίας αποκλειστικά δημόσιας δωρεάν Παιδείας για όλους. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να ηχήσει σε όλη τη χώρα, από χιλιάδες στόματα. Και να γίνει νέο βήμα αντεπίθεσης στους γαλαζοπράσινους υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου, για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα των παιδιών του λαού στη μόρφωση ως αδιαπραγμάτευτο.

Επί ποδός, λοιπόν, βρίσκονται εκπαιδευτικοί, φορείς, συνδικάτα, φοιτητές, μαθητές για να γίνει η 10 Γενάρη μέρα μιας παλλαϊκής κινητοποίησης για την Παιδεία των αναγκών τους, οργανώνοντας τον αγώνα τους μέσα από μαζικές διαδικασίες, συσκέψεις και πολύμορφες εκδηλώσεις. Ηδη με καλέσματά τους η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας δηλώνουν πως θα μπουν μπροστά για την οργάνωση αυτού του αγώνα, στον οποίο θέση έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, η νεολαία. Γιατί όλοι βιώνουν τις συνέπειες της πολιτικής του μεγάλου κεφαλαίου.

Η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος αποτελεί ουσιαστικά την κορυφή του παγόβουνου σε ό,τι αφορά τις αναδιαρθρώσεις για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για αλλαγές συνολικά στην Παιδεία με πλήρη επικράτηση της λογικής της «αγοράς» σε όλες τις βαθμίδες. Ειδικά μέσα από τα νέα αναλυτικά προγράμματα και βιβλία επικρατούν η αστική ιδεολογική μονομέρεια, προκειμένου να διαμορφώνονται συνειδήσεις ενίσχυσης της κοινωνίας των επιχειρηματιών και της ιδιοκτησίας τους, από τους μαθητές και αυριανούς εργαζόμενους, οι αντιεπιστημονικές απόψεις, η αντίληψη ότι ο άνθρωπος είναι έρμαιο της μοίρας του, η καλλιέργεια δεξιοτήτων που θα φτιάξουν το σωστό απασχολήσιμο και καταναλωτή, η προσπάθεια δημιουργίας προσωπικοτήτων που δε θα αποτελέσουν απειλή για το σύστημα, με αποτέλεσμα τελικά που δε μορφώνει ολόπλευρα, που καλλιεργεί τη σύγχυση και περιορίζει τη σκέψη των μαθητών.

Για όλα τα παραπάνω, είναι καιρός ο λαός να προτάξει τις δικές του ανάγκες. Να απαντήσει στα στενά μέτρα, στα οποία προσπαθούν να περιορίσουν το μυαλό και τις συνειδήσεις της νέας γενιάς, διεκδικώντας μια άλλη Παιδεία. Που θα δίνει μόρφωση με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, που θα είναι δημόσια και δωρεάν και ενιαία για όλα τα παιδιά, που θα καταργήσει τους επιχειρηματίες στην εκπαίδευση. Στη μάχη αυτή, θέση έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, έχουν υποχρέωση να μπουν στον αγώνα, χρέος απέναντι στα παιδιά τους. Στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι ταξικές δυνάμεις, καλώντας σε σύγκρουση μ' αυτή την πολιτική και διεκδικώντας μια Παιδεία που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι αυτές των καπιταλιστών. Το προσκλητήριο για τις 10 Γενάρη απευθύνεται σε όλους μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για το δικαίωμα στην ολόπλευρη μόρφωση και στη σταθερή δουλειά(2022-02-18 00:00:00.0)
Ενιαία δράση για ενιαία, δημόσια, δωρεάν Παιδεία(2006-12-16 00:00:00.0)
Εξω οι εταιρίες από τα σχολεία(2006-01-15 00:00:00.0)
Στο δρόμο του αγώνα για ειρήνη και μόρφωση(2003-02-28 00:00:00.0)
Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω!(1999-01-16 00:00:00.0)
Αντιτάσσουμε την ενωμένη δράση μας(1998-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ