Σάββατο 25 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ
Ψηφίζουν αύριο οι μηχανικοί

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο οι 100.000 μηχανικοί σε όλη τη χώρα για να εκλέξουν τα 200 μέλη της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ (εκ των οποίων 45 είναι μέλη των Επιστημονικών Επιτροπών Ειδικότητας) και τα μέλη των Πειθαρχικών Συμβουλίων, όπως επίσης και τα μέλη των αντιπροσωπειών (25 έως 60 μέλη) στα 17 Περιφερειακά Τμήματα και τα μέλη των αντίστοιχων Πειθαρχικών Συμβουλίων.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 8 π.μ. έως τις 7 μ.μ. σε 159 εκλογικά τμήματα (από τα οποία τα 60 στην Αθήνα - στο κτίριο του ΕΜΠ - τα 20 στη Θεσσαλονίκη - στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ - και τα υπόλοιπα στις έδρες των Περιφερειακών Τμημάτων και τις Τεχνικές Υπηρεσίες).

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι προσεχείς εκλογές στο ΤΕΕ είναι οι πρώτες που θα γίνουν με χρήση της ηλεκτρονικής στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας ταχύτητα στην έκδοση των αποτελεσμάτων.

Για την Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ υπέβαλαν υποψηφιότητες η «Πανεπιστημονική» και άλλες 20 παρατάξεις και 5 μεμονωμένοι. Αλλες 5 παρατάξεις κατέθεσαν υποψηφίους μόνο για τις Επιστημονικές Επιτροπές Ειδικοτήτων, ενώ ένας μεμονωμένος υπέβαλε υποψηφιότητα για το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αθήνας. Συνολικά, οι υποψηφιότητες σε όλη την Ελλάδα έφτασαν σχεδόν τις 6.000 (2.858 στην περιφέρεια της πρωτεύουσας), που αποτελεί και νέο ρεκόρ συμμετοχής (σ.σ. το 2003, στην περιοχή της πρωτεύουσας, είχαν υποβληθεί 2.489 υποψηφιότητες). Με βάση αυτό το δεδομένο, προκύπτει ότι ένας στους 20 μηχανικούς - μέλη του ΤΕΕ θα είναι υποψήφιος.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org