Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Ξεκινάει αύριο το 18ο τακτικό Συνέδριο

Οι συνταξιούχοι χαράζουν την παραπέρα αγωνιστική πορεία του κινήματός τους, ενάντια σε κάθε απόπειρα διάσπασης και υπονόμευσης

Στο κενό θα πέσει κάθε απόπειρα διάσπασης και υπονόμευσης του αγωνιστικού ταξικού συνταξιουχικού κινήματος
Στο κενό θα πέσει κάθε απόπειρα διάσπασης και υπονόμευσης του αγωνιστικού ταξικού συνταξιουχικού κινήματος
Με τη συμμετοχή 200 αντιπροσώπων από 87 σωματεία όλης της χώρας ξεκινάει αύριο Παρασκευή και ολοκληρώνεται το Σάββατο (Ξενοδοχείο «Λα Μιράζ», Ομόνοια) το 18ο τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Το Συνέδριο καλείται για μια ακόμη φορά να επιβεβαιώσει τον αγωνιστικό ταξικό προσανατολισμό της Ομοσπονδίας και παράλληλα με την εκλογή των νέων οργάνων να χαράξει και την παραπέρα αγωνιστική πορεία του συνταξιουχικού κινήματος.

Οπως τονίζει η Ομοσπονδία, στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν τα οξυμένα προβλήματα των συνταξιούχων από την εντεινόμενη αντιλαϊκή επίθεση σε όλα τα μέτωπα, όπως οι συντάξεις, το Ασφαλιστικό και η Υγεία. Το συνέδριο θα ασχοληθεί και με τις προσπάθειες διάσπασης του συνταξιουχικού κινήματος από «τους νέους "σωτήρες" του κυβερνητικού συνδικαλισμού με τη δημιουργία Συνομοσπονδίας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καταγγέλλουν τους διασπαστές

Γι' αυτό το τελευταίο ζήτημα ανακοίνωση εξέδωσαν χτες και οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - Δημοσίου. Σημειώνοντας ότι εκπροσωπούν 1.200.000 συνταξιούχους, καταγγέλλουν τη δημιουργία Συνομοσπονδίας «από ορισμένες ηγεσίες συνταξιουχικών οργανώσεων χωρίς την έγκριση μελών τους, που σκοπό έχουν να διασπάσουν και να αποδυναμώσουν το αγωνιστικό - ταξικό συνταξιουχικό κίνημα, που με τους μαζικούς και δυναμικούς του αγώνες αναδείχνει τα προβλήματα και ξεσκεπάζει την αντεργατική - αντιασφαλιστική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και τις ανατροπές που έγιναν στο συνταξιοδοτικό καθεστώς».

«Αυτή τη δράση - συνεχίζουν οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες - κάποιοι δεν τη βλέπουν με καλό μάτι και έβαλαν στόχο να την πλήξουν με τη διάσπαση. Αυτοί οι όψιμοι "σωτήρες" των συνταξιούχων έχουν σοβαρές ευθύνες και είναι υπόλογοι στους εργαζόμενους όταν ήταν εν ενεργεία αλλά και στους συνταξιούχους του χώρου τους, για όσα με τη δική τους ενοχή και συνενοχή έχασαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στις Τράπεζες - ΟΤΕ - ΔΕΗ - ΗΛΠΑΠ - Πετρέλαια».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Καταγγέλλουμε τη διασπαστική κίνηση με τη δημιουργία της Συνομοσπονδίας, καθώς και την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν ομοσπονδίες-σφραγίδες σε όλα τα ταμεία συνταξιούχων. Είμαστε σίγουροι ότι θα φάνε τα μούτρα τους. Θα δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο την ενότητα, θα εντείνουμε τους αγώνες μας, γιατί η πείρα μας δίδαξε ότι το δίκιο κρίνεται στους δρόμους και όχι με το συμβιβασμό και την υποταγή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ΓΣΕΕ στηρίζει τους διασπαστές του συνταξιουχικού κινήματος(2013-01-11 00:00:00.0)
Να παρθούν πίσω τα φορομπηχτικά μέτρα(2009-07-01 00:00:00.0)
Πιο δυναμικά στον αγώνα(2006-11-25 00:00:00.0)
Απειθαρχία και ρήξη(2005-07-15 00:00:00.0)
«ΟΧΙ» σε νέες αυξήσεις στα φάρμακα(2004-06-19 00:00:00.0)
Πενταροδεκάρες μιας ανάλγητης πολιτικής(2002-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ