Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τραυματίστηκαν δύο εργάτες

Ο τραυματισμός του 56χρονου Χαράλαμπου Μπίτα, πατέρα δύο παιδιών ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου με αιμάτωμα στο κεφάλι και κάταγμα στον αυχένα, ήταν το αποτέλεσμα του εργατικού «ατυχήματος», που σημειώθηκε προχτές το πρωί, στον Πύργο. Ενώ ο εργάτης ξεκαλούπωνε στο 2ο όροφο του νεοανεγειρόμενου κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, υποχώρησε τοιχίο από τούβλα του 3ου ορόφου, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι του.

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας καταγγέλλει πως το «ατύχημα» είναι αποτέλεσμα της ασυδοσίας εργολάβων και κατασκευαστών, της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας. Συνδικαλιστές καταγγέλλουν πως η τοπική Επιθεώρηση Εργασίας δεν έκανε αυτοψία τη μέρα του «ατυχήματος», καθώς ο μοναδικός υπάλληλος που έχει απομείνει το τελευταίο διάστημα από τους τρεις - όλους κι όλους - που καλύπτουν ολόκληρο το νομό, δεν είχε ποιον ν' αφήσει στο πόδι του...

Επίσης προχτές το πρωί, στις 7.40 π.μ., ο χειριστής φορτηγού τύπου «ντάμπερ» (βαριά οχήματα περίπου σαράντα τόνων) στα λατομεία Λαμίας ΑΕΒΕ (2ο χλμ. ΠΕΟ Λαμίας - Δομοκού) Νίκος Τσιάτσιος τραυματίστηκε στο λαιμό, όταν έπεσε από τη ράμπα όπου είχε ανέβει για να φορτώσει το όχημα. Ο εργαζόμενος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δούλευε σε εργολαβικό συνεργείο της «ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ - ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ ΟΕ», νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λαμίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ