Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Παρακαταθήκη η πλούσια αγωνιστική πείρα

Αρχαιρεσίες στο Σύνδεσμο από 28 Νοέμβρη έως 3 Δεκέμβρη

Το μόνο σίγουρο δρόμο, το δρόμο του αγώνα σε ταξική κατεύθυνση για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές τους ανάγκες, έχουν επιλέξει και ακολουθούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αθήνας. Απόφαση που επιβεβαίωσαν και χτες με τη συμμετοχή τους στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας και την υπερψήφιση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού της απερχόμενης διοίκησης.

Δήλωσαν ξεκάθαρα την απόφασή τους ότι θα δώσουν τη μάχη ώστε το τιμόνι του σωματείου να παραμείνει στις ταξικές δυνάμεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας», που όλο το προηγούμενο διάστημα πάλεψαν στην κατεύθυνση της συσπείρωσης του κλάδου, της αγωνιστικής υπεράσπισης και διεκδίκησης των αιτημάτων τους. Στη συνέλευση εκλέχτηκε και η Εφορευτική Επιτροπή που θα διεξάγει τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Σύνδεσμο από τις 28 Νοέμβρη μέχρι και τις 3 Δεκέμβρη.

Την πλούσια αγωνιστική δράση του σωματείου όλο το προηγούμενο διάστημα παρουσίασε εισηγητικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χρήστος Κατσώτης, θέτοντας ταυτόχρονα και τους στόχους πάλης για το επόμενο διάστημα. Απέναντι στον πλούσιο απολογισμό δράσης του σωματείου, τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ - που για δεκαπέντε χρόνια είχαν τη διοίκηση του σωματείου, το οποίο και είχαν μετατρέψει σε «σφραγίδα», προωθώντας τη συναίνεση και το συμβιβασμό - στείροι επιχειρημάτων, αναλώθηκαν σε έναν ωμό και χυδαίο αντικομμουνισμό και σε μια επίθεση ενάντια στο ΠΑΜΕ.

Την απάντηση πήραν από τους ίδιους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, που μέσα από τις τοποθετήσεις τους ξεμπρόστιασαν τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ για τις πλάτες που κάνουν στην εργοδοσία μέσα στα ξενοδοχεία της Αθήνας, σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Οι ίδιοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι νέοι, όπως εκφράστηκαν μέσα από την Επιτροπή Νέων του σωματείου, υπερασπίστηκαν τη διοίκηση του σωματείου, το συντονισμό του αγώνα με τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία της Αθήνας, με το ΠΑΜΕ. Οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ ήρθαν στη συνέλευση, τοποθετήθηκαν και αμέσως αποχώρησαν, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το βρώμικο ρόλο τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρχαιρεσίες και συνελεύσεις(2018-10-02 00:00:00.0)
Εργοδοσία και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε δράση(2005-02-02 00:00:00.0)
Εκλογοαπολογιστική συνέλευση(2004-11-07 00:00:00.0)
Αναγκαία η μαζική συμμετοχή στη συνέλευση(2004-11-04 00:00:00.0)
Αρχαιρεσίες στον «Αστέρα»(2004-09-23 00:00:00.0)
Τροχοπέδη ο κυβερνητικός συνδικαλισμός(2002-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ