Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Τροχοπέδη ο κυβερνητικός συνδικαλισμός

Σήμερα η γενική συνέλευση του σωματείου της Αθήνας. Κάλεσμα της ΔΑΣ προς τους εργαζόμενους του κλάδου

Σήμερα πραγματοποιείται η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, στις 4 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνέλευση είναι: ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, η έγκριση προϋπολογισμού 2001. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και εκλογή δευτεροβάθμιας οργάνωσης για αντιπροσώπευση στη ΓΣΕΕ. Εκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΔΑΣ), με ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι η όξυνση των προβλημάτων στον κλάδο κάνει απαραίτητη την παρουσία όλων στη γενική συνέλευση. «Η εργοδοτική αυθαιρεσία - αναφέρεται- και η τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς μεγαλώνει. Απολύσεις, διαθεσιμότητες, μερική απασχόληση, καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει, είναι καθημερινά φαινόμενα. Η επίθεση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης διευρύνεται σε όλα τα επίπεδα. Στο όνομα της ΟΝΕ καταργούνται κατακτήσεις του προηγούμενου αιώνα όπως 8ωρο, κοινωνική ασφάλιση, εργασιακά δικαιώματα, ενώ εμπορευματοποιούνται Υγεία, Παιδεία κοινωνικές παροχές».

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, τονίζει η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο κυβερνητικός συνδικαλισμός στο σωματείο για πάνω από 10 χρόνια δε λειτουργεί στην κατεύθυνση υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων των ξενοδοχοϋπαλλήλων. «Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός -συνεχίζει- τόσο στο σωματείο, όσο και στην Ομοσπονδία μας, αποτελεί τροχοπέδη στην αντίσταση του κλάδου. Η πλειοψηφία των ΔΣ στήριξε και στηρίζει τις αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης και ανέχεται τις αυθαιρεσίες των ξενοδόχων, αφού δεν κάνει τίποτε όλα αυτά τα χρόνια να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων στον κλάδο. Δεν αντιδρά, δεν μπαίνει μπροστά παρά μόνο συνδιαλέγεται για το ποια δικαιώματα θα αφαιρεθούν».

Η ΔΑΣ επιμένει πως η κατάσταση μπορεί και πρέπει να αλλάξει. «Η βελτίωση της ζωής μας -υπογραμμίζει- και η υπεράσπιση των κατακτήσεων προϋποθέτει συμμετοχή, ενότητα και αγώνα. Η αδράνεια, ο ατομισμός, ο συμβιβασμός είχε και θα έχει πάντα τραγικά αποτέλεσμα για όλους μας. Η δική σας ενεργός συμμετοχή και δράση θα αλλάξει την κατάσταση στο σωματείο μας και θα το κάνει αποκούμπι του κάθε ξενοδοχοϋπαλλήλου. Οι εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ πλησιάζουν. Η ταξική του πορεία είναι και προσωπική ευθύνη του καθένα μας. Η ΔΑΣ θα μπει μπροστά, όπως πάντα, για ένα ταξικό, μαζικό, αγωνιστικό σωματείο και σας καλεί να τη στηρίξετε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ