Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΥΛΗ
Υπονομεύονται ασφαλιστικά δικαιώματα

Συζήτηση για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ

Τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις υπονόμευσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στη ΔΕΗ κατήγγειλε χθες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αγγελος Τζέκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «τροποποίησης της ασφαλιστικής νομοθεσίας».

Αναφερόμενος στη ρύθμιση που εξοφλεί τα χρέη του ασφαλιστικού Ταμείου της ΔΕΗ (ΟΑΠ ΔΕΗ) μέσω της παροχής μετοχών της επιχείρησης, ο Αγγελος Τζέκης σημείωσε πως εντάσσεται στην «προσπάθεια της κυβέρνησης να εισάγει όλα τα αποθεματικά των Ταμείων στο Χρηματιστήριο», μιλώντας για ένα «επικίνδυνο παιγνίδι», αφού «το 2001 υπήρξαν πολύ μεγάλες απώλειες», που έφτασαν περίπου στο «ένα (1) τρισεκατομμύριο δραχμές στην τελευταία τριετία». Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι «θα έπρεπε να δώσετε από τον προϋπολογισμό 100 δισεκατομμύρια δραχμές, και λέτε ότι θα σας δώσουμε μετοχές της ΔΕΗ». Μάλιστα, επισήμανε συνολικά ότι με την πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας που ακολουθεί η κυβέρνηση, «η περιουσία του ασφαλιστικού Ταμείου ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ ήταν κάποια τρισεκατομμύρια» και «τώρα πηγαίνουν στην τσέπη εκείνων που αγοράζουν τις μετοχές της ΔΕΗ». Επίσης ο Αγγελος Τζέκης, αναφερόμενος σε ρύθμιση που αφορά στους πλοηγούς στη Διώρυγα της Κορίνθου, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «λογικές εκδίκησης», αφού, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, με ρύθμισή της, ορίζει προϋποθέσεις που δυσχεραίνουν την εξίσωση των αποδοχών τους, με τους πλοηγούς όλων των υπόλοιπων λιμανιών της χώρας.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, για το θέμα του Ταμείου της ΔΕΗ, τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Φλωρίδης, όσο και ο βουλευτής Δημήτρης Πιπεργιάς, υποστήριξαν ότι με τον τρόπο αυτό εκπληρώνονται οι υποχρεώσεις του κράτους προς το ασφαλιστικό ταμείο, αφού θα προκύψουν, όπως υποστήριξαν, κέρδη από την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ