Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ
Να ανατεθούν σε κρατικό φορέα

Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη για τον υπουργό Υγείας

Δεν αντικαταστάθηκε το ελικόπτερο που συντρίφτηκε στην Ανάφη τον περασμένο Ιούνη

Eurokinissi

Δεν αντικαταστάθηκε το ελικόπτερο που συντρίφτηκε στην Ανάφη τον περασμένο Ιούνη
Τα σχέδια εκχώρησης των αεροδιακομιδών του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) σε ξένη εταιρία έφερε χτες στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη με Επίκαιρη Ερώτησή της για τον υπουργό Υγείας Κ. Στεφανή, ενώ σήμερα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ για να συγκεκριμενοποιήσει την ημερομηνία για την 24ωρη προειδοποιητική απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.

«Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ προχώρησαν (31/10/2002) σε στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το Κέντρο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει ούτε τις μισές ανάγκες του πληθυσμού», επισημαίνει η Λ. Κανέλλη. Επιπλέον, συνεχίζει, «διαμαρτύρονται γιατί όσον αφορά το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 - Υγεία", που υπογράφηκε στις 20/3/2001 μεταξύ του τότε υπουργού Υγείας και της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων (ΟΕΟΑ) "Αθήνα 2004", μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα, αλλά το ΔΣ του ΕΚΑΒ προχώρησε με απόφασή του σε περικοπές στα επίγεια και πτητικά μέσα που προβλέπονταν στη σύμβαση».

«Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, υπογραμμίζει η Λ. Κανέλλη, ζητούν τη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του Κέντρου και την παραπέρα ανάπτυξή του, αναβάθμιση των υπηρεσιών της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, την ανάθεση των αερομεταφορών σε κρατικό φορέα, που θα εξασφαλίζει την ασφαλή μεταφορά ασθενών από νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές και λύση των εργασιακών τους προβλημάτων».

Η βουλευτής του ΚΚΕ ερωτά τον υπουργό Υγείας, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων του ΕΚΑΒ;

Κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Οι εργαζόμενοι στις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση (31/10/2002) την προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στα σχέδια της ιδιωτικοποίησης.

Σήμερα συνέρχεται το ΔΣ του σωματείου να συγκεκριμενοποιήσει - κατ' εξουσιοδότηση της συνέλευσης - την ημερομηνία της απεργίας. Ταυτόχρονα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενιαία στάση των εργαζομένων σε όλα τα παραρτήματα του ΕΚΑΒ απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης.

Την αντίθεσή της στα σχέδια εκποίησης των τομέων του ΕΚΑΒ εξέφρασε χτες και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε.

Οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ επισήμαναν ότι αφού δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την προμήθεια νέων μέσων, υπάρχει αυτή η εξέλιξη, ενώ υπογράμμισαν ότι και τώρα ακόμα υπάρχει η δυνατότητα της προμήθειας των απαραίτητων μέσων, αρκεί να «σφιχτούν οι διαδικασίες» και οι προμήθειες για τον υγειονομικό τομέα να περάσουν από το υπουργείο Εμπορίου στο υπουργείο Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ