Παρασκευή 11 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Η ΓΣΕΕ στηρίζει τους διασπαστές του συνταξιουχικού κινήματος

Επιστολή - καταγγελία, με αφορμή την παροχή κτιρίου από τη ΓΣΕΕ προς την αυτοαποκαλούμενη «Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας»

Την οργή και αγανάκτησή τους εκφράζουν με κοινή επιστολή τους προς τη ΓΣΕΕ οι Συνεργαζομένες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΟΤΑ, με αφορμή την απόφαση της ΓΣΕΕ να παραχωρήσει κτίριο στην αυτοαποκαλούμενη «Ανωτάτη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας», προφανώς για να στεγάσει τα γραφεία της.

Συγκεκριμένα στην επιστολή τους καταγγέλλουν «με αγανάκτηση και οργή πληροφορηθήκαμε (από μια ευχαριστήριο επιστολή προς εσάς) για τις απλόχερες παροχές που δώσατε στην αυτοαποκαλούμενη "Α"ΓΣΣΕ (Πασοκικό αυτό μόρφωμα) που με τις ευλογίες κορυφαίων πολιτειακών και άλλων παραγόντων, αυτοπροβάλλεται ως εκπρόσωπος των συνταξιούχων.

Η αγανάκτησή μας προέρχεται από το ότι συνεχίζετε προκλητικά να στηρίζετε αυτό το μόρφωμα τη στιγμή που είναι γνωστό και σε σας ότι δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τους εαυτούς τους. Επίσης, είναι γνωστό στους πάντες ότι το συνδικαλιστικό κίνημα των συνταξιούχων τους έχει γυρίσει την πλάτη χρόνια τώρα και ποτέ δεν τους αναγνώρισε και ότι οι διαδικασίες που ακολούθησαν για την "ανάδειξή" τους στη Διοίκηση της εν λόγω "οργάνωσης" όχι μόνο διάτρητες είναι αλλά και απόλυτα αντικαταστατικές, άρα και παράνομες, αφού οι "αντιπρόσωποι" στο "συνέδριο τους" ήταν διορισμένοι - δοτοί, από τα ΔΣ των οργανώσεων που πήραν μέρος σε αυτό, τόσο από τις δευτεροβάθμιες, όσο και από τα πρωτοβάθμια σωματεία τα οποία έστειλαν απευθείας αντιπροσώπους στο συνέδριο του τριτοβάθμιου οργάνου!!!». Εξάλλου, σημειώνουν επίσης οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, τα στελέχη που ηγούνται στην οργάνωση αυτή στήριξαν με τη δράση τους την εργοδοσία.

«Βέβαια - συνεχίζουν - για πολλούς που έχουν αναγάγει σε δεύτερη φύση τους την αλλοίωση και νόθευση συνεδρίων, προκειμένου να διατηρήσουν την "καρέκλα" ίσως αυτές οι διαδικασίες να μην έχουν τόσο σημασία.

Καταγγέλλουμε την προκλητική αυτή στάση και συμπεριφορά απέναντι στο συνταξιουχικό κίνημα, γιατί αφού όλα αυτά τα γνωρίζετε, δώσατε την απλόχερη στήριξή σας στους επίδοξους διασπαστές του συνδικαλιστικού κινήματος των συνταξιούχων. Αυτό το θεωρούμε τυχαίο». Αντίθετα, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή επιβεβαιώνει την εχθρική στάση απέναντι «στους συνταξιούχους που με τα αγωνιστικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα αλλά και με τη "Συντονιστική Επιτροπή Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων" (μια συνεργασία που αντέχει πάνω από 15 χρόνια, παρά την ιδεολογική ανομοιομορφία της) έχει αναπτύξει ένα αξιόλογο μαχητικό κίνημα. Φαίνεται ότι ενοχλεί που αυτό το κίνημα με τους αγώνες του σε όλη τη χώρα άνοιξε πόρτες υπουργών, πρωθυπουργών, Προέδρων της Δημοκρατίας, προκειμένου να στηρίξει τα αιτήματα των συνταξιούχων, όλων των Ταμείων για να δοθούν λύσεις σε αυτά.

Αυτό το κίνημα θέλουν να ποδηγετήσουν και να προσφέρουν τους συνταξιούχους βορά στις ορέξεις και την πολιτική κάθε σημερινού και αυριανού επίδοξου βεζίρη της Χώρας που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και τις πολιτικές του, εξασφαλίζοντας την ησυχία του από τους απόμαχους της δουλειάς, όχι όμως και του αγώνα».

Και καταλήγουν: «Εμείς ως συνεργαζόμενες οργανώσεις των συνταξιούχων θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, εκπροσωπώντας τα εκατομμύρια συναδέλφους σε όλη τη χώρα και ο αγώνας μας αυτός θα συνεχίσει να συσπειρώνει τους συνταξιούχους γύρω από τα Σωματεία μας και όχι οι ευλογίες των παρατρεχάμενων της εξουσίας σε κάποιους επίδοξους σωτήρες μας.

Σας καλούμε άμεσα να ανακαλέσετε τις αποφάσεις σας για στήριξη αυτού του μορφώματος και να διαχωρίσετε τη θέση σας απέναντι σε τέτοιες μεθοδεύσεις και επιδιώξεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επαναφέρουν με υπόμνημα τα δίκαια αιτήματά τους(2020-11-25 00:00:00.0)
Το Σάββατο 14/12 το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα(2019-12-07 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για τις μεγάλες περιφερειακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη(2018-11-16 00:00:00.0)
Μάχη για την επιτυχία της παναττικής πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης(2017-03-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2009-05-27 00:00:00.0)
Καταγγελία των συνταξιούχων(2009-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ