Παρασκευή 11 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Αθωώθηκαν οι συνδικαλιστές

Αθωώθηκαν, χτες, από το Εφετείο Λάρισας τα μέλη του πρώην ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Λάρισας, που δικάζονταν με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης εργοδοτών της επιχείρησης ίντερνετ-καφέ «Γουέμπ», γιατί μοίραζαν ανακοινώσεις έξω από το κατάστημα, καταγγέλλοντας τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

Από το πρωί στα δικαστήρια βρέθηκαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας - κάποιοι κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης - καθώς και άλλοι εργαζόμενοι για να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους συνδικαλιστές.

Να σημειώσουμε ότι πρωτόδικα ο ΓΓ του πρώην ΔΣ είχε καταδικαστεί σε 8 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή, για συκοφαντική δυσφήμηση και από 6 μήνες με 3ετή αναστολή τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης.

Οι δικαστικές διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών, πάντως, συνεχίζονται και έτσι στις 14 Γενάρη παραπέμπονται ξανά σε δίκη ο αντιπρόεδρος, ο γεν. γραμματέας του ΕΚΛ, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, για τις κινητοποιήσεις που έγιναν το 2009 έξω από τα ΤΖΑΜΠΟ, ενάντια στην απόλυση εργαζόμενου από την πολυεθνική.

Επίσης, μέσα στο 2013, θα δικαστούν 8 στελέχη του ΠΑΜΕ από τη Μαγνησία και την Καρδίτσα κι άλλα 8 από τη Λάρισα, καθώς και 20 μέλη διαφόρων κινήσεων ενάντια στα διόδια από Λάρισα και Μαγνησία - ανάμεσά τους και ο Γ. Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ - κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις για την κατάργηση των διοδίων.

Ακόμα, μηνύσεις έχουν υποβληθεί από τους βιομήχανους της γαλακτοβιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ», σε βάρος του προέδρου, του γεν. γραμματέα και του αντιπροέδρου του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, για τη 48ωρη απεργία που έγινε στο εργοστάσιο ενάντια στις μειώσεις μισθών. Τέλος, κλήσεις σε απολογία έχουν σταλεί σε στελέχη του ΕΚΛ και του ΠΑΜΕ για διάφορες άλλες κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΛ δηλώνει ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να καμφθεί από αυτές τις διώξεις και την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, αλλά αντίθετα θα δυναμώσει τον αγώνα, για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, ενάντια στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία και διώξεις, για την ανατροπή της βάρβαρης ταξικής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - εργοδοσίας. Κι αξιώνει από την κυβέρνηση την άμεση παύση κάθε δίκης και καταδίκης σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζομένων που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ