Τετάρτη 9 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Μπαράζ διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών

Ξεκινούν, αύριο, Πέμπτη, οι δίκες συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ταξικών σωματείων, καθώς και άλλων εργαζομένων, στο πλαίσιο των μεθοδεύσεων της τρικομματικής κυβέρνησης και της εργοδοσίας να αναχαιτίσουν τις λαϊκές αντιδράσεις και τον οργανωμένο αγώνα ενάντια στη φιλομονοπωλιακή πολιτική, τη βάρβαρη ταξική επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους.

Αύριο, στο Εφετείο Λάρισας παραπέμπονται σε νέα δίκη και τα 9 μέλη του πρώην ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Λάρισας, με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης εργοδοτών. Οπως ανέφεραν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι του Συνδικάτου, πρωτόδικα καταδικάστηκαν για συκοφαντική δυσφήμιση ο γγ του πρώην ΔΣ σε 8 μήνες φυλάκιση με 3 έτη αναστολή, και από 6 μήνες με 3 έτη αναστολή τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης.

Οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου κάλεσαν τους εργαζόμενους του κλάδου να παραβρεθούν, στις 9 π.μ., στο Εφετείο, να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στην ταξική οργάνωση και συνδικαλιστική δράση.

Οι δικαστικές διώξεις συνεχίζονται και στις 14 Γενάρη παραπέμπονται ξανά σε δίκη ο αντιπρόεδρος, ο γγ του ΕΚΛ, καθώς και ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων για τις κινητοποιήσεις που έγιναν το 2009 έξω από τα ΤΖΑΜΠΟ ενάντια στην απόλυση εργαζόμενου από την πολυεθνική.

Μέσα στο 2013, θα δικαστούν ακόμα 8 στελέχη του ΠΑΜΕ από τη Μαγνησία και την Καρδίτσα και άλλα 8 από τη Λάρισα, καθώς και 20 μέλη διαφόρων κινήσεων ενάντια στα διόδια από Λάρισα και Μαγνησία - ανάμεσά τους και ο Γ. Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ - κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις για την κατάργηση των διοδίων.

Ακόμα, μηνύσεις έχουν υποβληθεί από τους βιομήχανους της γαλακτοβιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ», σε βάρος του προέδρου, του γγ και του αντιπροέδρου του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, για τη 48ωρη απεργία που έγινε στο εργοστάσιο ενάντια στις μειώσεις μισθών. Τέλος, κλήσεις σε απολογία έχουν σταλεί σε στελέχη του ΕΚΛ και του ΠΑΜΕ για διάφορες άλλες κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΛ δηλώνει ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να καμφθεί από αυτές τις διώξεις και την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, αλλά αντίθετα θα δυναμώσει τον αγώνα, για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, ενάντια στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία και διώξεις, για την ανατροπή της βάρβαρης ταξικής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, εργοδοσίας. Κι αξιώνει από την κυβέρνηση την άμεση παύση κάθε δίκης και καταδίκης σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζομένων που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org