Παρασκευή 11 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Για την ανακούφιση του λαού

Το ΚΚΕ, σε αντίθεση με τα κόμματα της αστικής διαχείρισης, διαθέτει ολοκληρωμένη πρόταση διεξόδου απ' την κρίση προς όφελος του λαού. Ταυτόχρονα, δίνει αδιάκοπα τη μάχη, με όλες του τις δυνάμεις και από κάθε μετερίζι, για την ανακούφιση του λαού, όσο αυτό είναι δυνατόν στο έδαφος αυτού του συστήματος και στις σημερινές συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας εντάσσονται και οι τροπολογίες που κατέθεσε στο φορολογικό νομοσχέδιο, που συζητιέται από χτες στη Βουλή και αφορούν σε: Κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Κατάργηση του έκτακτου ειδικού τέλους για τις ηλεκτροδοτούμενες επιφάνειες, δηλαδή το χαράτσι για τα σπίτια μας. Κατάργηση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Πρόκειται για αιτήματα ελάφρυνσης των φτωχών λαϊκών στρωμάτων απ' τα βάρη που τους φορτώνει η πολιτική διαχείριση του καπιταλισμού, προ κρίσης και ιδιαίτερα μετά την κρίση, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο, αφού πρόσθετα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα προχωράνε με ταχείς ρυθμούς, όπως η νέα φοροεπιδρομή στις τσέπες του λαού, που θα οδηγήσει στην εξαθλίωσή του. Το ΚΚΕ κάλεσε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν απέναντι σ' αυτές τις προτάσεις του, να απαντήσει κάθε κόμμα τι προτείνει πάνω σ' αυτές και να βγάλει ο λαός τα δικά του συμπεράσματα. Για όλα τα κόμματα, και τα κυβερνητικά και αυτά της αντιπολίτευσης. Το ΚΚΕ κάλεσε ταυτόχρονα το λαό να αξιοποιήσει αυτές τις προτάσεις και να τις κάνει υπόθεση της δικής του πάλης κόντρα και στο φοροληστρικό νομοσχέδιο και συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική.

Αλίμονο αν ο λαός περιμένει με σταυρωμένα χέρια, αν επιτρέψει να θεριεύουν στη συνείδησή του αυταπάτες ότι είναι δυνατόν να παρθεί έστω και το πιο μικρό μέτρο προς όφελός του, δίχως τη δική του αποφασιστική παρέμβαση και δίχως αμφισβήτηση συνολικά της αστικής διαχείρισης που τον συντρίβει. Οι προσπάθειες του ΚΚΕ, που καταβάλλονται με γνώμονα τα πραγματικά του συμφέροντα, θα είναι τόσο πιο αποτελεσματικές, όσο περισσότερο υποστηρίζονται από ένα ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα, αποφασισμένο να παρέμβει στις εξελίξεις, στοχοπροσηλωμένο στην προοπτική της ανατροπής της αστικής εξουσίας, της πολιτικής που εφαρμόζεται προς όφελός της.

Εχει σήμερα τεράστια σημασία οι αγώνες που αναπτύσσονται να συμπεριλάβουν ένα πακέτο αιτημάτων που απαντούν σε σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και μπορούν να παρεμποδίσουν μέτρα, να βελτιώσουν ουσιαστικά τη θέση του. Πάνω σε τέτοια αιτήματα στα επιμέρους μέτωπα πάλης έχουν συμφέρον να συναντηθούν όλοι, εργάτες και υπάλληλοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι. Αυτός ο αγώνας θα είναι αποτελεσματικός και στο σήμερα, στο βαθμό που στοχοποιεί τον πραγματικό αντίπαλο, τροφοδοτεί τη συνειδητοποίηση των πραγματικών αιτιών της κρίσης και δημιουργεί προϋποθέσεις για αντεπίθεση, με περιεχόμενο και κατεύθυνση τέτοια που να χτυπά στην καρδιά του το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, αμφισβητώντας το, μαζί και την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ