Σάββατο 21 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεταμόσχευση καρδιάς σε 17χρονο

Ενας 22χρονος, θύμα τροχαίου δυστυχήματος, χάρισε ζωή στον 17χρονο μαθητή, που, εδώ και 15 μέρες, ζούσε με μηχανική υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ).

Οπως ανακοίνωσε χτες το ΩΚΚ, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεταμόσχευση καρδιάς στον 17χρονο μαθητή, που έπασχε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια και ζούσε με μηχανική υποστήριξη (αντλία).

Οι νεφροί του 22χρονου δότη, που κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, μεταμοσχεύτηκαν σε δυο νεφροπαθείς στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ δε βρέθηκε ασθενής με ιστοσυμβατότητα για να γίνει μεταμόσχευση των πνευμόνων. Η μεταμόσχευση αυτή φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα την ανάγκη για την προώθηση της ιδέας των δωρητών οργάνων. Ομως, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή - και συζητήθηκε στις 21.7.1999 - στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή κάθε άλλο παρά πείθει τον Ελληνα πολίτη να γίνει εθελοντής δωρητής, καθώς αφήνει ανοιχτά παράθυρα για το διεμβολισμό της κερδοσκοπικής λογικής και σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ