Σάββατο 21 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να ακυρωθεί η παράνομη σύμβαση

"Είναι απαράδεκτο το γεγονός να συμβαίνει τέτοια παρανομία - με το δήμο και τους ιδιώτες να μπαίνουν σε "ξένο αχυρώνα" και να εκμεταλλεύονται δημόσια περιουσία - και να μην ευαισθητοποιείται κανένας". Αυτό τονίζει στο"Ρ", ο επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής των ψαράδων Π. Κουμεντάκος,που χαρακτηρίζει απαραίτητη την επέμβαση του εισαγγελέα και σημειώνει πως δεν είναι δυνατό οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες να μην καταπιάνονται με αυτήν την υπόθεση καταπάτησης δημόσιας περιουσίας και το Λιμενικό Ταμείο να απεμπολεί τα δικαιώματά του.

Συνεχίζει πως οι ψαράδες δεν έχουν αντίρρηση να πληρώσουν τέλη στο Λιμενικό Ταμείο, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Διευκρινίζει, όμως, πως δεν μπορούν να ανεχτούν τις απαιτήσεις του ιδιώτη, που ζητά 157.000 δραχμές το χρόνο ως τέλη ελλιμενισμού για σκάφος μήκους πέντε μέτρων. Συνεχίζει, πως για τις ίδιες διαστάσεις και το ίδιο διάστημα, τα αντίστοιχα τέλη στη μαρίνα Αλίμου είναι 52.000 και στη μαρίνα Ξυλοκάστρου 28.000 δραχμές.

Οι ερασιτέχνες ψαράδες δηλώνουν έτοιμοι να αντιταχθούν σ' αυτήν την προοπτική. Κάτι που έχουν αποδείξει με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις από τότε που υπογράφτηκε η σύμβαση. Οπως προειδοποιεί ο Π. Κουμεντάκος, οι αντιδράσεις τους θα είναι δυναμικές, ενώ θα προσφύγουν τόσο στα ελληνικά όσο και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά παντός υπευθύνου, για την καταπάτηση της δημόσιας περιουσίας.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Γ. Χιώτης, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Καλαμάτας", δηλώνει: "Το μεγάλο σκάνδαλο στην υπόθεση, είναι η ίδια η ιδιωτικοποίηση του λιμενίσκου. Ενός δημόσιου χώρου για τον οποίο δαπανήθηκε δημόσιο χρήμα, προκειμένου να κατασκευαστούν εκεί κάποια έργα, όπως ένας μόλος για τις ανάγκες των ψαράδων. Εργα που τώρα εκμεταλλεύεται ο ιδιώτης.

Στη συνέχεια ακολουθούν οι τυπικές παρανομίες, όπως το γεγονός ότι η πρώην και η νυν δημοτική αρχή παρουσίασαν ένα χώρο ως δικό τους, ενώ δεν τους ανήκε και το γεγονός ότι ο ιδιώτης έχει φράξει το χώρο". Προσθέτει πως οι κινητοποιήσεις των ψαράδων είναι αναγκαίες και δίκαιες και πως πρέπει να ακυρωθεί η σύμβαση και το λιμανάκι να αξιοποιηθεί από τις δημοτικές υπηρεσίες, προς όφελος των ψαράδων και γενικότερα του λαού της Καλαμάτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ