Σάββατο 21 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καμίνι 41 βαθμών

Χτες μεταφέρθηκαν 6 άτομα με θερμοπληξία στα νοσοκομεία

Μια από τις θερμότερες μέρες του καλοκαιριού ήταν η χτεσινή με το θερμόμετρο να φτάνει στη Φιλαδέλφεια, το Αργος και το Αγρίνιο τους 41 βαθμούς, ενώ το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) μετέφερε 6 άτομα με θερμοπληξία στα νοσοκομεία της Αττικής.

Εξίσου θερμή αναμένεται και η σημερινή μέρα, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά της χώρας και την Αττική θα αγγίξει τους 41 βαθμούς.

Συνολικά χτες το ΕΚΑΒ έκανε 300 διακομιδές στα νοσοκομεία. Οι 28 οφείλονταν σε καρδιολογικά περιστατικά, οι 28 σε πνευμονολογικά, οι 15 σε λιποθυμία και οι 223 σε άλλες αιτίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των καταγραμμένων θερμοπληξιών τον Αύγουστο φτάνει τα 20 άτομα, καθώς στο πρώτο κύμα καύσωνα - την προηγούμενη εβδομάδα - είχαν αναφερθεί 14 περιστατικά θερμοπληξίας.

Για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει πολύ υψηλές θερμοκρασίες και άπνοια, με το θερμόμετρο να αγγίζει στα ηπειρωτικά της χώρας τους 41 βαθμούς, στο Ιόνιο τους 39 και στα νησιά του Αιγαίου τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Ιδιαίτερα ζεστός αναμένεται και ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες όμως περιοχές η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Παραχώρηση κλιματιζόμενων χώρων

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες και οργανισμοί, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη χώρα. Στην κατεύθυνση αυτή, οι δήμοι έχουν παραχωρήσει κλιματιζόμενες αίθουσες στο κοινό. Υπενθυμίζεται ότι οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν προβλήματα υγείας, θα πρέπει να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και την έκθεσή τους στον ήλιο.

Ανοιχτά από τις έξι το απόγευμα θα είναι όλα τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων, για τυχόν προβλήματα από τον καύσωνα. Στα δημοτικά ιατρεία του 1ου, 3ου, 4ου και 6ου διαμερίσματος λειτουργούν κλιματιζόμενες αίθουσες. Ενώ έξω από τη Γενική Γραμματεία του Δήμου, στην οδό Λιοσίων 22, σταθμεύουν δύο κλιματιζόμενα πούλμαν, τα οποία θα διατίθενται για τη μεταφορά ατόμων, σε κλιματιζόμενους χώρους.

Ο Δήμος Ηλιούπολης έχει παραχωρήσει στη διάθεση όσων δημοτών έχουν ανάγκη τους παρακάτω κλιματιζόμενους χώρους: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, χωρητικότητας 50 ατόμων, στην οδό Σ. Βενιζέλου και Πρωτόπαππα. ΚΑΠΗ - Παράρτημα Α, χωρητικότητας 120 ατόμων, στην οδό Αμερικής 12 και Ιάσωνος. ΚΑΠΗ - Παράρτημα Β, χωρητικότητας 70 ατόμων, στην οδό Αλ. Παναγούλη 37. ΚΑΠΗ - Παράρτημα Γ, χωρητικότητας 70 ατόμων, στην οδό Πανταζή 23 και Ηβης 1.

Στους χώρους των τριών παραπάνω ΚΑΠΗ παρέχονται και πρώτες βοήθειες από ειδικευμένο προσωπικό, εφόσον χρειαστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ