Σάββατο 7 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με το ζόρι διάλυση

Τη βεβαιότητα πως δεν υπάρχει περίπτωση να μη μεταφερθούν οι κλινικές από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στο ΓΠΝ "Παπαγεωργίου", εξέφρασε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ν. Παπαγεωργίου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι όσοι εργαζόμενοι από τις κλινικές που έχει αποφασιστεί να μεταφερθούν στο νέο νοσοκομείο αρνηθούν να μετακινηθούν, θα αντικατασταθούν από άλλους εργαζόμενους του ίδιου νοσοκομείου ή ακόμη και από εργαζόμενους του ΕΣΥ που ανήκουν σε άλλα νοσοκομεία.

Οσον αφορά τις διαρκώς αυξανόμενες αντιδράσεις σχετικά με την τελευταία τροποποίηση για το "Παπαγεωργίου", ισχυρίστηκε ότι αυτές οφείλονται σε παραπληροφόρηση, αλλά και "σε συντεχνιακά συμφέροντα". Σημείωσε ακόμη ότι οι οκτώ κλινικές που πρόκειται να μεταφερθούν στο "Παπαγεωργίου" θεωρούνται από τις καλύτερες στα νοσοκομεία της πόλης. Με τον τρόπο αυτό παραδέχτηκε ότι με την τροποποίηση υποβαθμίζονται και τα άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ η δημιουργία του Νοσοκομείου Δυτικών Συνοικιών υποτίθεται ότι θα αναβάθμιζε τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται από το ΕΣΥ στην πόλη.

Το νοσοκομείο θα λειτουργήσει σε δύο φάσεις: Από τις 16 Αυγούστου τα εξωτερικά ιατρεία και ορισμένα εργαστήρια και στο τέλος του έτους οι 8 κλινικές που θα μεταφερθούν από τα άλλα νοσοκομεία. Στην πρώτη φάση θα απασχοληθούν οι 200 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν μέσω του ΑΣΕΠ, ενώ άλλοι 250 περίπου εργαζόμενοι θα έρθουν από τις κλινικές που θα μεταφερθούν.

Με ανακοίνωσή τους οι συνταξιοδοτικές οργανώσεις της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας καταγγέλλουν ότι η κυβερνητική απόφαση για το "Παπαγεωργίου" "προκαλεί αναστάτωση στους συνταξιούχους, που έχουν απόλυτη ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης, αφού με τα υπάρχοντα και του ΙΚΑ οι λίστες αναμονής φθάνουν στους 4 και 5 μήνες και η πολιτική λιτότητας και η φορολογία των συντάξεών μας δεν αφήνουν περιθώρια προσφυγής σε ιδιωτική περίθαλψη".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ