Σάββατο 7 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αργά αντέδρασε ο δήμαρχος

Να γίνονται κάτω από καθεστώς πλήρους διαφάνειας και σεβασμού των θεσμών όλα όσα έχουν σχέση με διαχείριση κονδυλίων, ζητά με χτεσινή του δήλωση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος, με αφορμή τις τελευταίες ανακοινώσεις της υπουργού Εσωτερικών για τις χρηματοδοτήσεις που απλόχερα "μοίρασε" στην ΤΑ. Κατηγορεί επίσης την υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Β. Παπανδρέου, ότι αιφνιδιαστικά και χωρίς συνεννόηση με την ΚΕΔΚΕ ή τις ΤΕΔΚ μοίρασε με προσωπικά κριτήρια τους θεσμοθετημένους αυτοτελείς πόρους της ΤΑ.

"Είναι χαρακτηριστικό της αδικίας την οποία υφίσταται ο Δήμος Θεσσαλονίκης το γεγονός ότι ενώ έχει στη δύναμή του το 1/25 του πληθυσμού της χώρας παίρνει από την κατανομή το 1/250 των κονδυλίων που διατίθενται, δηλαδή το 1/10 των όσων δικαιούται", τονίζεται στη δήλωση του δημάρχου.

Σχολιάζοντας την "οργισμένη" αντίδραση του δημάρχου, που στους 7 μήνες διοίκησης του δήμου μόνο φραστικά αντιτίθεται στις κυβερνητικές επιλογές, ο επικεφαλής του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη - Αντεπίθεση Τώρα", Αγάπιος Σαχίνης, σημείωσε: "Για μια φορά ακόμη η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης παραμένει σε διαπιστώσεις και αρέσκεται στην απλή περιγραφή των όσων συμβαίνουν στην ΤΑ. Αρνείται την ενεργοποίηση των δημοτών και τη συμμετοχή τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Την πρακτική της αυτή την καταλαβαίνουμε καλά γιατί είναι δέσμια της ίδιας πολιτικής. Μιας πολιτικής φορομπηχτικής όπως εκφράζεται από τις μέχρι τώρα αποφάσεις της. Οι δημότες πρέπει με τους αγώνες τους πρώτα να καταδικάσουν την πολιτική που εκφράζει η κυβέρνηση. Παράλληλα όμως και αυτούς που άμεσα ή έμμεσα με τα μισόλογά τους τη στηρίζουν".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ