Σάββατο 7 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΠΕΑΕΑ προσκαλεί όλους τους αγωνιστές να παραστούν στα αποκαλυπτήρια ιστορικού μνημείου,το οποίο συμβολίζει τον αγώνα του ελληνικού λαού της περιόδου 1941 - 1944, της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ κατά των ξένων κατακτητών στην περίοδο 1946 - 1949, που θα γίνει σήμερα, Σάββατο στις 6 μ.μ. στο χωριό Ζερβάτα, στη Σάμη.Ο Σπύρος Λουκάτος,ένας από τους πρωταγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης, θα αναφερθεί στα ιστορικά γεγονότα της εποχής. Ενώ την εκδήλωση θα τιμήσει και αντιπροσωπεία του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΑΕΑ από την Αθήνα. Πούλμαν αναχωρούν σήμερα, στις 7.30 το πρωί από την πλατεία Κάνιγγος και η επιστροφή θα γίνει την Κυριακή το βράδυ. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 5742.567, 5817.384 και 3844.853.
  • Το παράρτημα της Λουτρακίου - Περαχώρας της ΠΕΑΕΑ και ο Δήμος Λουτρακίου θα πραγματοποιήσουν αύριο, Κυριακή,στις 10.30 π.μ.,τα αποκαλυπτήρια του ιστορικού μνημείου της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης της περιόδου '41 - '44, στο παραλιακό πάρκο Ειρήνης - Λουτρακίου.
  • Το παράρτημα Καλαβρύτων της ΠΕΑΕΑ και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανω Λουσών "Τα Σουδενά" συνδιοργανώνουν εκδήλωση αύριο, Κυριακή στις 11.30 το πρωί στους Ανω Λουσούς (Ανω Σουδενά),στα Καλάβρυτα. Στην εκδήλωση θα γίνει η τέλεση του καθιερωμένου μνημοσύνου, στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που έδωσαν τη ζωή τους κατά την περίοδο 1941 - 1949. Οι συνδιοργανωτές καλούν όλο το λαό της Αχαϊας και τους επιζώντες αντιστασιακούς αγωνιστές να παραστούν στην εκδήλωση.
  • Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή,στις 10 το πρωί στη Σαϊδόνα της Μεσσηνιακής Μάνης. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν τα Παραρτήματα Μεσσηνίας της ΠΕΑΕΑ και της ΠΕΑΤΑΘ,η ΚΟΒ Μάνης του ΚΚΕ,το Τοπικό Συμβούλιο Σαϊδόνας,η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Σαϊδονιτών.
  • Ο Δήμος Ινούντος και τα παραρτήματα της Εθνικής Αντίστασης οργανώνουν, αύριο, Κυριακή στις 10.30 το πρωί,στη Σελασία (Βουρλιάς) Λακωνίας, εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 56 χρόνων από τη νικηφόρα μάχη, που έδωσε ο ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών κατακτητών.
Συνεστίαση
  • Το Παράρτημα Λακωνίας της ΠΕΑΕΑ διοργανώνει συνεστίαση σήμερα, Σάββατο,στις 8 το βράδυ στη Σκάλα Λακωνίας,στο κέντρο Πολυτάκου.Στη συνεστίαση θα παραβρεθεί και θα χαιρετίσει ο Σπύρος Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ. Η είσοδος θα γίνεται με κάρτα. Τα κεντρικά γραφεία της ΠΕΑΕΑ θα δρομολογήσουν πούλμαν για τη συνεστίαση, τα οποία αναχωρούν, σήμερα, στις 8 π.μ. από την πλατεία Κάνιγγος. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 8234.296 και 8222.952.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org