Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάντα μένει και η μαγιά...

Οι μεγαλοξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης ξεπέρασαν εαυτούς σε κυνικότητα, κατηγορώντας με δηλώσεις τους το αντιΝΑΤΟικό, αντιπολεμικό κίνημα της πόλης ότι με τις διαδηλώσεις, τούς στέρησε το δικαίωμα να προσφέρουν κατάλυμα στους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους και έτσι έχασαν 500 εκατομμύρια. Αλλα 500 εκατ. έχασαν εστιατόρια και άλλα καταστήματα, από τα χρήματα που θα ξόδευαν οι ΝΑΤΟικοί στην πόλη αν τελικά δεν ακύρωναν τις κρατήσεις τους.

Ετσι λοιπόν, κατά τους εντιμότατους αυτούς κυρίους, η πόλη έχασε 1 δισ. και υπεύθυνοι γι' αυτή την απώλεια είναι η "μικρή μειοψηφία" που οργανώνει τις διαδηλώσεις!

Η στάση αυτή θυμίζει εν πολλοίς τη στάση των μαυραγοριτών και Γερμανοτσολιάδων της Κατοχής, που κατηγορούσαν τον ΕΛΑΣ ότι χτύπαγε τους Γερμανούς και τους χάλαγε το βόλεμα και τις μπίζνες!

***

Οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων αποσιωπούν το γεγονός ότι πριν το βρώμικο πόλεμο των ΝΑΤΟικών η αγορά της Θεσσαλονίκης σ' όλη τη διάρκεια του χρόνου δεχόταν πολύ περισσότερα από 1 δισ. δραχμές από τους Γιουγκοσλάβους τουρίστες που είχαν μετατρέψει την πόλη σε "δική τους" αγορά και στην ουσία στήριζαν την οικονομία της.

Μικρή και οικτρή μειοψηφία δυστυχώς, καταφανώς αντίθετη από τα αισθήματα του λαού της πόλης και ολόκληρης της χώρας, είναι αυτοί οι κύριοι που το μόνο που ξέρουν είναι να εκλιπαρούν τους ΝΑΤΟικούς για μερικές κρατήσεις κλινών!

***

Δηλαδή, αν ερχόταν το ΝΑΤΟ και έλεγε ότι θα προσφέρουμε 15 δις το χρόνο στις επιχειρήσεις της πόλης αλλά θέλουμε τη Θεσσαλονίκη, αποσπασμένη από την ελληνική επικράτεια, διεθνή πόλη υπό τον δικό μας έλεγχο και διοίκηση, τι έπρεπε να πούμε; Μήπως έπρεπε να δεχτούμε και να τους ευχαριστήσουμε κιόλας για τη γενναιοδωρία τους; Η στάση αυτή του ραγιαδισμού εκεί τελικά καταλήγει.

Ευτυχώς όμως που υπάρχουν πάντα αυτοί οι "τρελοί" που επιμένουν ν' αγωνίζονται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες για τη λευτεριά και την τιμή της πατρίδας. Είναι αυτοί που ο Μακρυγιάννης έλεγε: "Από παλαιόθεν και ως σήμερα όλα τα θεριά του κόσμου βάλθηκαν να μας ξεκάνουν. Τρώνε, τρώνε από εμάς, μα πάντα μένει και η μαγιά...".

Σ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ