Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Ιούλη 1999

ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η
ΤΑΥΤΙΣΗ
εγκληματικότητας και μεταναστών

Τις θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ, για τους οικονομικούς μετανάστες και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, μετέφερε χτες στον πρωθυπουργό η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα

Την κατηγορηματική διαφωνία και απόρριψη, εκ μέρους του ΚΚΕ, των αντιλήψεων, που ταυτίζουν την αύξηση της ανεργίας και την έξαρση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα, με την αύξηση των οικονομικών μεταναστών στη χώρα, μετέφερε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, στη χτεσινή συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη. Οι αντιλήψεις αυτές είναι αποπροσανατολιστικές και επικίνδυνες, αφού καλλιεργούν αντικειμενικά το ρατσισμό και την ψύχωση, υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση.

Οι ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στο ζήτημα των οικονομικών μεταναστών, σημείωσε η ΓΓ του ΚΚΕ, βαραίνουν όλες τις κυβερνήσεις, μετά το 1991, όταν, λόγω των επεμβάσεων, του πλιάτσικου και των πολέμων στις γειτονικές χώρες, το πρόβλημα άρχισε να παίρνει μεγάλες διαστάσεις, χωρίς να παίρνεται κανένα μέτρο. Σήμερα, η αντιμετώπισή του, δεν μπορεί να γίνει από την Αστυνομία, ούτε με ανάλογες μεθόδους, αλλά με την πλήρη καταγραφή των οικονομικών μεταναστών από τις δημόσιες υπηρεσίες και την απόδοση σ' αυτούς της άδειας παραμονής, μαζί με τα δικαιώματα, που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα μας.

Τέλος, η Αλέκα Παπαρήγα μετέφερε στον πρωθυπουργό τις θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ για τα Σώματα Ασφάλειας - παραδίδοντας, ταυτόχρονα, και αναλυτικό, σχετικό ντοκουμέντο - ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη διεκδίκησης της αλλαγής προσανατολισμού και ρόλου των υπηρεσιών αυτών.


ΣΕΛ.  5

ΜΑΘΗΤΕΣ
Ραντεβού αγώνα, το Σεπτέμβρη

Ραντεβού το Σεπτέμβρη στους δρόμους του αγώνα δίνουν από τώρα οι μαθητές. Ηδη, προσκλητήριο αγώνα ενάντια στην πολιτική που τους εκδιώκει από το Λύκειο απηύθυναν από την Πνύκα, όπου και υποδέχτηκαν προχτές δεόντως τον πρωθυπουργό. Τη στιγμή που η κυβέρνηση επιδείκνυε το υποκριτικό της ενδιαφέρον για τη νεολαία, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας όριζε το ραντεβού των μαθητών για το Σεπτέμβρη στους δρόμους. Και τα αποτελέσματα των πανελλαδικών της Β Λυκείου, των "εξετάσεων σφαγής" όπως τις είχαν οι ίδιοι αποκαλέσει, κάνουν γι' αυτούς τον αγώνα ανάγκη επιτακτική.


ΣΕΛ.  15


ΒΟΛΟΣ

Φοβερή έκρηξη

με έναν νεκρό

Εκρηξη φιάλης υγραερίου σε φαστ - φουντ του Βόλου προκάλεσε, χτες, στις

10.45 το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό δεκάδων


ΣΕΛ.  15
"Μάχη" ενάντια στη διάλυση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης δίνουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο Δήμος Περάματος και οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι οποίοι την ερχόμενη Τρίτη πραγματοποιούν συγκέντρωση, στη 1 μ.μ., στην πύλη της Ζώνης και πορεία στον ΟΛΠ


ΣΕΛ.  11
Πρωτοβουλία, που γεννά πολλά ερωτηματικά

Με μια πρωτοβουλία, που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, τόσο για το περιεχόμενό της όσο και για τη χρονική στιγμή της εκδήλωσής της και η οποία αντικειμενικά ενισχύει τα αποσταθεροποιητικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή, οι τρεις βουλευτές της Θράκης, που προέρχονται από τη μουσουλμανική μειονότητα, ζητούν την αναγνώριση τουρκικής και μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.


ΣΕΛ.  7
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Μονόφθαλμος... ο Σρέντερ

Μπορεί ο ΝΑΤΟϊκός στρατιώτης, να παρακολουθεί το σπίτι ενός σέρβου, στο οποίο έχουν βάλει φωτιά αλβανοι Κοσσοβάροι, αλλά ο Γερμανός καγκελάριος, που χθες επισκέφθηκε την πόλη Πρίζρεν του Κοσσυφοπέδιου, είδε μόνο τις επευφημίες των Κοσσοβάρων, που τον υποδέχθηκαν και εκτίμησε, πως όλα πάνε πολύ καλά, μη δίνοντας την παραμικρή προσοχή, ούτε στα δεκάδες σπίτια των Κοσσοβάρων Σέρβων που πυρπολούνται κάθε 24ωρο στην πόλη, ούτε στη χαοτική κατάσταση και την έξαρση βίας που μαστίζει το Κόσσοβο εν καιρό του ΝΑΤΟικού τύπου "ειρήνης"...


ΣΕΛ.  9
ΙΡΑΝ-ΤΟΥΡΚΙΑ
Αυξάνει η ένταση

Και νέα ένοπλη σύγκρουση -σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων- σημειώθηκε χτες στα τουρκο-ιρανικά σύνορα, ενισχύοντας παραπέρα την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.


ΣΕΛ.  8
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ
Τεράστιες οι ελλείψεις

Η Ελλάδα δεν κατέχει μόνο στα τροχαία ατυχήματα τα πρωτεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και στις τεράστιες και σοβαρότατες ελλείψεις στην πολιτική αποκατάστασης των τραυματιών. Το γεγονός αποκαλύφθηκε σε όλη την τραγικότητά του, στη διάρκεια επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στους χώρους του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων


ΣΕΛ.  12
ΧΡ. ΛΕΜΠΕΣΗΣ
Γιατί δεν αίρουν την κράτησή του;

Συνεχίζεται, για τριάντα έξι μέρες, η φυλάκιση του Χρ. Λεμπέση και ενώ το Συμβούλιο Εφετών έχει εξετάσει το αίτημα της άρσης της κράτησής του, δεν έχει ανακοινώσει την απόφασή του, καταγγέλλουν το επιστημονικό προσωπικό και τα μέλη της Μονάδας Απεξάρτησης "18 Ανω"


ΣΕΛ.  24

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ