Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Με τη νεανική αγανάκτηση και οργή θα συναντηθεί η κυβέρνηση

Με ιδιαίτερο ζήλο η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ότι ενδιαφέρεται για τα προβλήματα και τις ανησυχίες της νεολαίας, φαίνεται όμως πως πρόκειται για μια "κυβερνητική επιχείρηση αποπροσανατολισμού της νεολαίας που βρίσκεται σε εξέλιξη", όπως καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ,στην οποία μάλιστα "τον πρώτο ρόλο ανέλαβε να παίξει ο πρωθυπουργός, με κομπάρσους, τους σαλονάτους, αδρά επιχορηγούμενους, "εκπροσώπους" του λεγόμενου ΕΣΥΝ".

Ο λόγος γίνεται για τη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας με τον πρωθυπουργό, όπου του παρουσίασε "τα θέματα που αφορούν τους νέους και τις νέες της χώρας καθώς και τις πρωτοβουλίες του "για τις οποίες χρειάζεται τη στήριξη της πολιτείας", σε απλή μετάφραση: τα λεφτά του Ελληνα φορολογούμενου. Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΕΣΥΝ, Αγ. Τάτσης, σε δήλωσή του, ισχυρίστηκε ότι "όλο το φάσμα της οργανωμένης νεολαιίστικης δράσης είναι μέσα στο ΕΣΥΝ" και προσπάθησε να κατοχυρώσει το ρόλο του οργάνου, που όμως η νεολαία ούτε καν το γνωρίζει. Παράλληλα, ο υφυπουργός Γιώργος Πασχαλίδης, που παραβρέθηκε κι αυτός στη συνάντηση, υποστήριξε ότι "η κυβέρνηση εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη πολιτική για τους νέους, μια διατομεακή πολιτική, η οποία περιλαμβάνει δράσεις σχεδόν σε όλα τα υπουργεία".

Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει ότι "η επιλογή του Σημίτη να συναντηθεί με το "ΕΣΥΝ", δείχνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο, τι είδους νεολαιίστικο κίνημα επιθυμεί η κυβέρνηση. Επιλέγει τη συνάντηση με τους συμβιβασμένους "εκπροσώπους" του ΕΣΥΝ, οι οποίοι βρίσκονται μακριά από τη νεολαία και τα προβλήματά της, δεν εκπροσωπούν κανένα, δεν εκλέχτηκαν από κανένα νεανικό φορέα, αλλά, αντίθετα, αυτοαναγορεύτηκαν σε "εκπροσώπους" της νεολαίας της χώρας μας, με πρωτοβουλία της Γενική Γραμματεία Νέας γενιάς και τη χρηματοδότηση της ΕΕ.

Αντίθετα, οι πραγματικοί εκπρόσωποι της νεολαίας, όποτε επιχείρησαν να συναντηθούν με τον Σημίτη, βρήκαν τους δρόμους που οδηγούν στο Μαξίμου, κλεισμένους από τις κλούβες των ΜΑΤ και αντί για διάλογο με τον πρωθυπουργό, αντιμετώπισαν το διάλογο των ροπάλων των δυνάμεων καταστολής, των καπνογόνων και των δακρυγόνων".

Επίσης, υπογραμμίζει ότι "οι θλιβερές φιέστες που οργανώνουν τα κυβερνητικά επιτελεία, όπως αυτή της συνάντησης με το ανύπαρκτο ΕΣΥΝ ή η άλλη της πρωθυπουργικής ομιλίας στο αυστηρά επιλεγμένο ακροατήριο της Πνύκας, δεν έχουν τη δυνατότητα να ξεγελάσουν τη νεολαία.

Η στυγνή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η αποδοχή του "μονόδρομου" της ΟΝΕ του κεφαλαίου, που στήνει στον τοίχο τα δικαιώματα της "Νέας Τάξης", βγάζουν όλο και πιο πλατιές μάζες νεολαίας στους δρόμους του αγώνα, φέρνουν συνολικά αντιμέτωπη τη νέα γενιά με αυτές τις επιλογές.

Οσες "στημένες" συναντήσεις και αν σκαρώσει η κυβέρνηση, είναι καταδικασμένη να συναντηθεί με τη νεανική αγανάκτηση και οργή, που γεννά η πολιτική της, στους δρόμους του αγώνα. Και αυτό θα έχει τη δυνατότητα να το αντιληφθεί πολύ γρήγορα", καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ