Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Οραμα" - εφιάλτης!

Ολοφάνερος ο στόχος της χτεσινής φιέστας και ομιλίας του Κ. Σημίτη στην Πνύκα: Να δείξει ότι η κυβέρνηση έχει "όραμα", το οποίο μάλιστα ανταποκρίνεται και εκπληρώνει τα όνειρα και τις προσδοκίες της νεολαίας για έναν καλύτερο κόσμο! Να πείσει ότι δεν είναι στυγνός διαχειριστής των πλέον σκληρών νεοφιλελεύθερων επιλογών και υποτακτικός των αφεντικών της αιματοβαμμένης νέας τάξης. Αυτό που κατάφερε ήταν να επιβεβαιώσει πανηγυρικά ότι το "όραμά" του δεν ξεφεύγει ούτε κεραία από το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που υπερασπίζεται με πάθος.

***

Η πρωθυπουργική ομιλία ήταν ένας ύμνος στις αξίες του νεοφιλελευθερισμού, ένα μανιφέστο υπέρ της κυριαρχίας των δυνάμεων της αγοράς, μια δήλωση νομιμοφροσύνης στη νέα τάξη.

Το "όραμα" που υπόσχεται ο πρωθυπουργός στη νεολαία και στο λαό δεν είναι τίποτα περισσότερο από την "προσαρμογή" και υποταγή στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία και στους "κυρίαρχους του πλανήτη". Το είπε εξάλλου καθαρά: "Η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας και η ανάπτυξη τής τεχνολογίας δίνουν ευκαιρίες και δυνατότητες σ' αυτούς που έχουν την προσαρμοστικότητα...".

Το μοντέλο ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης που πρόβαλε δεν είναι παρά αντίγραφο της κυρίαρχης πολιτικής των κεντροαριστερών κυβερνήσεων, που μόνο ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση εγγυώνται για τους λαούς του κόσμου.

Στο "όραμα" του Κ. Σημίτη σπουδαία θέση έχει η ένταξη στην ΟΝΕ, φυσικά με την ένταση των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζει. Στο "όραμα" του Σημίτη ο πόλεμος, όπως ο βρώμικος πόλεμος του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, είναι αποδεκτός ως μέσο για την επιβολή των νόμων της αγοράς και της δημοκρατίας της. Αυτό το "όραμα" έχουν το θράσος να γίνει και όραμα του λαού και μάλιστα της νεολαίας. Το "μέλλον του κόσμου" δεν μπορεί να προσβλέπει στην επιστροφή της ανθρωπότητας στο Μεσαίωνα...

***

Το όραμα χρειάζεται στον Κ. Σημίτη και στην κυβέρνηση ακριβώς για να παραπλανήσει και εξαπατήσει τις λαϊκές μάζες για τη νέα αντιλαϊκή επίθεση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Πίσω από τις αστραφτερές λέξεις, τις κακοποιημένες έννοιες, τις κούφιες διακηρύξεις, τις ψεύτικες υποσχέσεις επιχειρείται να αποκρυβεί το απάνθρωπο και αποκρουστικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής.

Ανησυχία και ανατριχίλα μόνο προκαλούν οι πρωθυπουργικές αναφορές στην "άλλη σύγκλιση" που ετοιμάζει η κυβέρνηση, στον "εκσυγχρονισμό του συστήματος κοινωνικής προστασίας και της κοινωνικής ασφάλισης", στο ζήτημα της "ασφάλειας και των δικαιωμάτων του πολίτη", στην "ποιότητα στους τομείς της υγείας και της παιδείας".

Η αποκωδικοποίηση του κυρίαρχου συνθήματος του Κ. Σημίτη, "πρώτα ο πολίτης", σημαίνει απλώς τελευταίος ο πολίτης.

Π. Κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κυριαρχία» για τους λίγους(2004-06-26 00:00:00.0)
Κοινό «όραμα» με τον Κ. Σημίτη(2003-09-14 00:00:00.0)
Αυταπάτες(2002-04-11 00:00:00.0)
Ακόμη περιμένουν(2001-06-13 00:00:00.0)
Ασκήσεις δημαγωγίας και «κοινωνικής ευαισθησίας»(2000-12-21 00:00:00.0)
"Εθνική ήττα" η αντίσταση στις πολυεθνικές!(1997-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ