Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χάλασαν την καλοστημένη φιέστα

Η καλοστημένη φιέστα που έστησε χτες ο πρωθυπουργός στο θεατράκι της Πνύκας, για να μιλήσει δήθεν για την πολιτική της κυβέρνησης για τη νεολαία σκόνταψε πάνω στη φωνή των νέων που δεν υποτάσσονται, που δε "μασάνε", αντιστέκονται και διεκδικούν. Λίγο πριν τις 9 χτες το βράδυ, οι καλεσμένοι (επιλεκτικά) του Κ. Σημίτη άρχισαν να φτάνουν στο χώρο της εκδήλωσης, όμως ούτε καν οι νέοι στους οποίους είχε απευθυνθεί, στην πλειοψηφία τους, δεν προσήλθαν στην εκδήλωση και τα καθίσματα γέμισαν τελικά με κομματικά στελέχη. Την ίδια στιγμή, οι μαθητές του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας τους υποδέχονταν με το σύνθημα "ετούτη η συνάντηση είναι κοροϊδία, με ψίχουλα δε γίνεται δωρεάν Παιδεία".

"Οχι στη σφαγή την εξεταστική, αυτός ο νόμος θα καταργηθεί" έγραφε το πανό του Συντονιστικού, που καταδίκαζε το υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη νεολαία. "Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που πετά τους μαθητές έξω από το Λύκειο. Μετά από τις εξετάσεις σφαγής που περάσαμε, το 30% των συμμαθητών μας της Β Λυκείου απορρίφθηκε και αντίστοιχα το 14% της Α Λυκείου. Ολοι πλέον συνειδητοποιούν ότι αυτός ο νόμος πρέπει να καταργηθεί.Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας καλεί όλα τα συντονιστικά να συνεδριάσουν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς για να αποφασίσουμε για τους νέους μεγάλους μας αγώνες. Η νίκη θα είναι δική μας". Τα παραπάνω δήλωσε ο Θεοδόσης Μπενάτος μέλος του Συντονιστικού.

Αναστατωμένοι οι διοργανωτές της εκδήλωσης προσπαθούσαν με προτροπές των αστυνομικών να διώξουν τους μαθητές από το χώρο, δηλώνοντας ανερυθρίαστα ότι δε θέλουν να ακουστεί καμιά διαφορετική φωνή, καμιά φωνή αντίστασης που θα τους χαλάσει τη φιέστα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός απέφυγε να περάσει μπροστά από τους συγκεντρωμένους και να ακούσει τα αιτήματα που πραγματικά προβάλει η νεολαία και τελικά μπήκε στην εκδήλωση από άλλη είσοδο.

Λίγο μετά τις 10 οι μαθητές του Συντονιστικού προσπάθησαν να μπουν στο χώρο της εκδήλωσης, αλλά με βίαια χτυπήματα και σπρωξιές σε 15χρονα παιδιά τους έκλεισαν το δρόμο και τους έβγαλαν έξω. Κάποιοι από τους διοργανωτές μίλησαν για διάλογο, αλλά στο ερώτημα των μαθητών γιατί δεν έχει δικαίωμα το Συντονιστικό να περάσει εκεί όπου υποτίθεται ότι ο πρωθυπουργός της χώρας μιλά στη νεολαία, η απάντηση ήταν η ακόμα μεγαλύτερη βία και ένα απωθητικό σπρέι. Η απάντηση ήρθε από τους μαθητές με τα συνθήματα "να ποιοι είναι οι εκσυγχρονιστές, πήρανε τα ρόπαλα και δέρνουν μαθητές" και "ΜΑΤ, βία αυταρχισμός, αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός". Καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό παρέμειναν στο χώρο και αποχώρησαν δηλώνοντας ότι ο Σεπτέμβρης είναι κοντά και ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τη νίκη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ