Παρασκευή 23 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ
Δεν αγγίζει την ουσία του προβλήματος
  • Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Αχιλλέα Κανταρτζή. Μας πισωγυρίζουν οι μαζικές διώξεις αλλοδαπών, σημείωσε
  • Δεν υπάρχει αλβανικό πρόβλημα δήλωσε ο Θ. Πάγκαλος

Η τροπολογία που προβλέπει την ύπαρξη περισσοτέρων από μια επιτροπών χορήγησης πράσινης κάρτας σε αλλοδαπούς, ανά νομό, δεν αγγίζει την ουσία του προβλήματος, σημείωσε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της σχετικής διάταξης χθες στο Β Θερινό Τμήμα της Βουλής, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής.Παίρνοντας το λόγο σημείωσε: "Κατά τη γνώμη μας τα σοβαρά προβλήματα τα οποία υπάρχουν όσον αφορά στη χορήγηση κάρτας είναι άλλα. Συγκεκριμένα η χορήγηση της πράσινης κάρτας είναι γνωστό ότι συνδέεται με την απόδειξη της απασχόλησης. Είναι γνωστό επίσης ότι οι περισσότεροι οικονομικοί μετανάστες δεν μπορούν να αποδείξουν την ιδιότητά τους αυτή, αφού απασχολούνται σε καθεστώς μαύρης εργασίας". Πρόσθεσε πως "η χορήγηση της πράσινης κάρτας δίνεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα που έχει σαν συνέπεια να διαιωνίζεται ένα καθεστώς ομηρίας των οικονομικών μεταναστών".

Σχολιάζοντας το θέμα των επιχειρήσεων - "σκούπα" της αστυνομίας ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι "οι μαζικές διώξεις, οι μαζικές προσαγωγές στα γήπεδα με μόνο χαρακτηριστικό την εθνική καταγωγή μας πισωγυρίζουν σε άλλες εποχές" τονίζοντας ότι "κατά τη γνώμη μας είναι παιγνίδια με τη φωτιά. Επιβαρύνουν ένα ήδη τεταμένο κλίμα στην περιοχή των Βαλκανίων και ταυτόχρονα δημιουργούν προϋποθέσεις για την υπερεκμετάλλευση των οικονομικών μεταναστών εργαζόμενων στη χώρα μας". Παράλληλα ζήτησε στις επιτροπές για τη+ χορήγηση της κάρτας να προεδρεύουν αποκλειστικά δικαστικοί.

Θ. Πάγκαλος

Παρέμβαση που εκτιμήθηκε ως διαφοροποίηση από την τακτική του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, σχετικά με τους οικονομικούς μετανάστες έκανε χθες και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, ο όποιος υποστήριξε ότι είναι λανθασμένη εκτίμηση η συσχέτιση των οικονομικών μεταναστών με την αύξηση της εγκληματικότητας. "Δεν υπάρχει αλβανικό πρόβλημα. Υπάρχει πρόβλημα εγκληματικότητας σημείωσε" προσθέτοντας ότι "δε θα πρέπει να μεταθέτουμε τις αδυναμίες της κοινωνίας μας στους ώμους των ξένων". Μάλιστα ανέφερε και συγκεκριμένα στοιχεία λέγοντας ότι στο σύνολο των κρατούμενων για το 1996 μόνο το 8,75% είναι Αλβανοί και οι υπόλοιποι Ελληνες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ