Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Εφυγε" ο σ. Δημήτρης Φυλακτός

Συλλυπητήρια της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα και του ΚΜΕ, του οποίου ήταν ιδρυτικό μέλος

Το Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών με θλίψη πληροφορήθηκε το θάνατο του συντρόφου Φυλακτού Δημήτρη,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και στελέχους του ΚΜΕ.

Ο σ. Δημήτρης γεννήθηκε το 1907, σπούδασε δάσκαλος και από νωρίς εντάχθηκε στο προοδευτικό λαϊκό κίνημα και επέλεξε το δύσκολο και ευγενικό δρόμο του αγώνα. Ηταν ενεργό μέλος της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και στέλεχος στο νομό Κοζάνης. Την ίδια περίοδο οργανώθηκε στο ΚΚΕ που ήταν η ψυχή των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ.

Το μεταβαρκιζιανό καθεστώς τον καταδίωξε βάναυσα, καταδικάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στη Μακρόνησο. Μετά την αποφυλάκισή του συνεχίζει την προσφορά του στους αγώνες του λαϊκού κινήματος.

Η προσφορά του στην ανάπτυξη της ερευνητικής - μελετητικής δουλιάς μέσα από το ΚΜΕ ήταν τεράστια. Ηταν από τα ιδρυτικά του μέλη και διατέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Οσοι συνεργαστήκαμε μαζί σου θα θυμούμαστε την ανιδιοτελή πολύχρονη προσφορά σου. Θα αποτελείς παράδειγμα για μίμηση για τα νεότερα μέλη και φίλους του ΚΜΕ και του κομμουνιστικού κινήματος γενικότερα.

Το Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών, εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του σ. Δημήτρη Φυλακτού, έστειλε στην οικογένειά του η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org