Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διότι δεν συνεμορφώθην...

Οι ελληνικές αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να συντονίσουν τα βήματά τους με τους ΝΑΤΟικούς επικυριάρχους. Οταν οι Κλίντον, Σολάνα και Μπλερ εκδίδουν εντάλματα σύλληψης για τη γιουγκοσλαβική ηγεσία, θέλοντας να την εκδικηθούν μ' αυτόν τον τρόπο "διότι δεν συνεμορφώθην με τας υποδείξεις" της νέας τάξης, την ίδια ώρα στην Ελλάδα θεωρούνται ως επικίνδυνοι για τη ΝΑΤΟική τάξη όσοι στρατευμένοι αλλά και μόνιμα στελέχη σήκωσαν και σηκώνουν το πατριωτικό τους ανάστημα ενάντια στον βρώμικο πόλεμο, αρνούμενοι οι ίδιοι να συμμετάσχουν σ' αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Τελευταίο κρούσμα η διεξαγωγή πειθαρχικού ελέγχου από τον κυβερνήτη, του υπό ΝΑΤΟική διοίκηση στην πολεμική ζώνη της Αδριατικής, αντιτορπιλικού "Θεμιστοκλής", προφανώς κατόπιν άνωθεν εντολών, σε βάρος του αρχικελευστή που υπηρετεί στο πλοίο Π. Γκόγκα. Προηγήθηκαν και άλλες διώξεις σε άλλα μέλη του πληρώματος του ίδιου πλοίου. Ο πειθαρχικός έλεγχος στον αρχικελευστή ασκείται, γιατί απέστειλε τον μισθό του, την αμοιβή λόγω της αναγκαστικής υπηρεσίας του στο ΝΑΤΟ, για την ενίσχυση του γιουγκοσλαβικού λαού.

Η προσπάθεια αυτή τρομοκράτησης των στρατευμένων νέων και αξιωματικών που δε συντονίζονται με τα ΝΑΤΟικά προστάγματα, αποτελεί μια σχεδιασμένη επιχείρηση την οποία μεθοδικά έχει θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση. Είναι γεγονός πως δεν μπορούν να το χωνέψουν, ότι νέοι που υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις αλλά και μόνιμα στελέχη, είχαν το θάρρος να πουν "όχι" στο ΝΑΤΟ και συνεχίζουν να λένε "όχι" στη μετατροπή τους σε μισθοφόρους τυχοδιώκτες, υπηρέτες της αμερικανοΝΑΤΟικής νέας τάξης. Η κυβέρνηση και ορισμένοι από τη στρατιωτική ηγεσία, εκτός των άλλων, προσπαθούν να κάμψουν το πατριωτικό φρόνημα των στρατευμένων παιδιών του λαού, γιατί έκαναν ό,τι εκείνοι δεν τόλμησαν να κάνουν. Αρνήθηκαν να υπηρετήσουν το ΝΑΤΟ. Εκεί που η κυβέρνηση έβαζε την υπογραφή της στις φονικές ΝΑΤΟικές βόμβες, αυτοί άσκησαν το δικό τους "βέτο". Επραξαν το καθήκον τους απέναντι στον ελληνικό λαό και στην ανθρωπότητα. Εκαναν αυτό που τους πρόσταζε η πατριωτική τους συνείδηση, χωρίς σκοπιμότητες και, το κυριότερο, με το κεφάλι ψηλά και βλέποντας κατάματα τον ελληνικό λαό, τα παιδιά τους, τις γυναίκες τους, τους γονείς τους, τα αδέρφια τους, τους φίλους τους. Εξέφρασαν αυτό που σύσσωμος ο ελληνικόςλαός αισθανόταν. Και σαν τμήμα αυτού του λαού, για τα ίδια ιδανικά πρέπει να αγωνίζονται.

Με τις ενέργειες αυτές η κυβέρνηση και όσοι την υπηρετούν, πάνε αφ' ενός μεν να πάρουν τη ρεβάνς. Το 98% του ελληνικού λαού που καταδικάζει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, το οποίο ασφαλώς είχε αντανάκλαση και στις Ενοπλες Δυνάμεις, τους έχει προκαλέσει πονοκέφαλο για το πώς θα πορευτούν από δω και μπρος και αφ' ετέρου θέλουν να διαπαιδαγωγήσουν τους νέους και το λαό με τα "ιδανικά" της υποταγής και της υποτέλειας. Για τους λόγους αυτούς προσπαθούν να "σφίξουν τα λουριά" και να συμμαζέψουν τα πράγματα γιατί θα πρέπει να δώσουν λόγο και λογαριασμό στα αφεντικά τους. Αρχής λοιπόν γενομένης, από τις Ενοπλες Δυνάμεις, η επιχείρηση αυτή αποκατάστασης της ΝΑΤΟικής τάξης στην Ελλάδα, αναμένεται να έχει συνέχεια και σε άλλους τομείς. Πρέπει, λοιπόν, να είναι άμεση και μαζική η αντίδραση στην προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης που γίνεται εντός των Ενόπλων Δυνάμεων. Η δημοκρατία στις Ενοπλες Δυνάμεις συμβαδίζει με τη δημοκρατία στην κοινωνία και τις ελευθερίες του λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ησυχία κάνουμε όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν τα σκοτώνουν!(2023-11-10 00:00:00.0)
Μεγαλώνει το κύμα καταδίκης της απαράδεκτης ποινής(2022-07-16 00:00:00.0)
Να σταματήσει τώρα η συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας. Να κλείσουν όλες οι στρατιωτικές αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις(2022-04-29 00:00:00.0)
«Δε θα γίνουμε εργαλεία δολοφονικών σχεδίων»(2001-01-11 00:00:00.0)
Απαράδεκτη και προκλητική η τρομοκράτηση στρατευμένων(1999-06-25 00:00:00.0)
Πειθαρχικός έλεγχος στον αρχικελευστή του "Θεμιστοκλής"(1999-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ