Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Συνεδρίαση ΚΠΕ με διαφορετικές εκτιμήσεις

Με εισήγηση του προέδρου του κόμματος Ν. Κωνσταντόπουλου - με την οποία, εκτιμάται, θα επιχειρήσει να συγκεράσει τις διαφορετικές εκτιμήσεις των μελών της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία δεν κατάφερε να διαμορφώσει ενιαία άποψη για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος - αρχίζει σήμερα το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ.

Οπως είναι γνωστό, στις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις της ΠΓ του ΣΥΝ εκφράστηκαν έντονες και αντικρουόμενες, εν πολλοίς, απόψεις σχετικά με την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος του ΣΥΝ. Γι' αυτό αποφασίστηκε, αντί άλλου σχεδίου απόφασης και μαζί με την εισήγηση που εξουσιοδότησαν να φτιάξει με προσωπική του ευθύνη ο Ν. Κωνσταντόπουλος, να παρουσιαστούν και συζητηθούν στην ΚΠΕ τα τρία διαφορετικά σχέδια απόφασης που κατατέθηκαν στη συνεδρίαση της ΠΓ.

Καθώς, βεβαίως, οι διαφορές στην ηγεσία του ΣΥΝ αφορούν την τακτική και όχι την ουσία της πολιτικής του, που παραμένει υποταγμένη στο ευρωενωσιακό όραμα του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ και της "προοδευτικής συνεργασίας" σοσιαλδημοκρατίας - "κεντροαριστεράς" (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ στη χώρα μας), όλα είναι ανοιχτά σχετικά με το αν καταλήξουν στην ΚΠΕ, τελικά, σε κοινό σχέδιο. Ωστόσο, όπως εκτιμάται, υπό το βάρος του αρνητικού αποτελέσματος και της έντονης ανησυχίας που διακατέχει την ηγεσία του ΣΥΝ, αναμένεται έντονη αντιπαράθεση στις δύο μέρες της συνεδρίασης της ΚΠΕ. Πολύ περισσότερο που, ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΝ που γίνεται το Νοέμβρη, η κάθε ομάδα θέλει να προωθήσει τους ιδιαίτερους στόχους της.

Ανησυχία στην "Αυγή"

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τις τελευταίες μέρες, έχει ανοίξει ξανά και το θέμα της "Αυγής", η οποία "βάλλεται" για τη "θολή γραμμή" της, ιδιαίτερα μετά το διορισμό νέας διεύθυνσης από τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλο. Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα, με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, εκφράζουν την ανησυχία τους για την πορεία της εφημερίδας και κατηγορούν το ΔΣ της εταιρίας για καταστρατήγηση των συμφωνημένων. Ετσι, ζητούν να υλοποιηθεί η συμφωνία για απόδοση του 10% των μετοχών στο συνεταιρισμό των εργαζομένων και όχι, ατομικά, στους εργαζόμενους όπως φαίνεται να αποφάσισε το ΔΣ. Επίσης, ζητούν να γίνει συζήτηση όλων των εμπλεκομένων - μετόχων, συνεταιρισμού εργαζομένων, ΣΥΝ, ΔΣ της εταιρίας - για τη δημοσιογραφική πορεία της εφημερίδας. Τις θέσεις τους αυτές ζήτησαν να τους δοθεί η δυνατότητα να αναπτύξουν στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ.

Τελικά, αν δεν αντιμετωπιστούν τα παραπάνω, η συνέλευση αποφάσισε να πραγματοποιήσει 3ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 30 Ιούνη τις ώρες 12 - 3 το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ