Παρασκευή 21 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
Η ΔΕΕ αυξάνει τις δυνάμεις της

Ξεκίνησαν χτες οι γενικές συνελεύσεις των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που εκλέγουν και τους αντιπροσώπους στην 68η γενική συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών σημειώνει σημαντική άνοδο.

  • Στο Σύλλογο Κομοτηνής διπλασίασε το ποσοστό της από πέρσι, ενώ αντίστοιχα μείωση παρουσίασαν οι άλλες δύο παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 452 ψήφων η ΠΑΣΚΕ πήρε 216 ψήφους, η ΔΑΚΕ 131 και η ΔΕΕ 105. Η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ εξέλεξαν δύο αντιπροσώπους και η ΔΕΕ έναν. ΟΘανάσης Καδρούδης εκπρόσωπος της ΔΕΕ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δήλωσε στο "Ρ": "Το αποτέλεσμα ήταν για μας, κατά κάποιο τρόπο, έκπληξη. Ωστόσο, περιμέναμε την άνοδο της παράταξής μας. Αυτό έγινε γιατί αγγίξαμε τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας και τον κλάδο και δεν αρκεστήκαμε σε ανούσιες περιγραφές, όπως οι άλλες παρατάξεις".

  • Στο Σύλλογο Πτολεμαϊδας ψήφισαν 274 εκπαιδευτικοί, τα άκυρα και λευκά ήταν 9 και πήραν: ΠΑΣΚ 88 ψήφους (1 αντιπρόσωπο), ΔΑΚΕ 116 (1) και ΔΕΕ 61(1).

Στο Σύλλογο "Ο Μακρυγιάννης" ψήφισαν 321 εκπαιδευτικοί, άκυρα - λευκά 18, ΠΑΣΚ 103 ψήφους (1 αντιπρόσωπο), ΔΑΚΕ 69 (1 αντιπρόσωπο), Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών 91 (1 αντιπρόσωπο) και η Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία (ΣΥΝ) πήρε 41 ψήφους.

Να σημειωθεί ότι στους δύο παραπάνω συλλόγους στη γενική συνέλευση του 1997 που ήταν εκλογική, η ΔΕΕ δεν είχε αντιπροσώπους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ