Παρασκευή 21 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ολα νόμιμα", λέει το υπουργείο Παιδείας

Μέσα στο γενικότερο κλίμα αδιεξόδου, στο οποίο έχει οδηγηθεί η "μεταρρύθμιση" στην παιδεία και στο πλαίσιο των προσπαθειών του υπουργείου Παιδείας, να εφαρμόσει πάση θυσία τα αντιεκπαιδευτικά του σχέδια εντάσσεται και η παρατήρηση από πλευράς του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι είναι αντισυνταγματικό να προωθούνται μέτρα για την παιδεία στο μέσο της σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, κατά την επεξεργασία της τροποποίησης του Προεδρικού Διατάγματος για την "Αξιολόγηση των μαθητών του Ενιαίου Λυκείου", το οποίο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας, το ΣτΕ παρατηρεί ότι δεν είναι αντίθετο στο νόμο να ισχύσουν οι ρυθμίσεις που προωθεί φέτος αυτή τη σχολική χρονιά, με την προϋπόθεση ότι οι ρυθμίσεις αυτές δε θα μεταβάλουν προς το χειρότερο τους όρους για τους μαθητές. Το Συμβούλιο της Επικρατείας μάλιστα από το 1990 έχει κρίνει ότι είναι αντισυνταγματικές οι μεταβολές που γίνονται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Το υπουργείο Παιδείας απαντώντας χτες σε δημοσιεύματα για το θέμα, δηλώνει ότι δε γεννάται κανένα πρόβλημα ή οποιαδήποτε αβεβαιότητα από το πρακτικό επεξεργασίας του ΣτΕ, δεδομένου ότι οι διατάξεις του σχεδίου ΠΔ είναι "ευεργετικές" για τους μαθητές, όπως αυτό απορρέει από το εν λόγω πρακτικό και είναι, άλλωστε, ευρύτατα γνωστό. Ενώ εκφράζει την... απορία του, επειδή "για ζητήματα που αφορούν πάγια νομολογία του ΣτΕ, δημιουργείται θέμα που, χωρίς λόγο, επιχειρεί να προκαλέσει εντυπώσεις στους μαθητές".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ