Παρασκευή 21 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Δάνεια, αντί διεκδικήσεων

Αντί να διεκδικήσει από την κυβέρνηση τα χρωστούμενα, ο δήμαρχος Πειραιά,Χρ. Αγραπίδης,καταφεύγει στη γνωστή μέθοδο της δανειοδότησης για να καλύψει ακόμα και λειτουργικές ανάγκες του δήμου. Παράλληλα, εφαρμόζοντας την "παλιά συνταγή" προσλαμβάνει εκτάκτους υπαλλήλους υπό ομηρία, για την αντιμετώπιση πάγιων αναγκών.

Τα χρήματα που η κυβέρνηση χρωστά στο Δήμο Πειραιά είναι περίπου 10 δισεκατομμύρια δραχμές. Ο Χρ. Αγραπίδης, πέρα από τις κατά καιρούς γονυκλισίες του στην κυβέρνηση, σε καμία πρακτική ενέργεια δεν προχώρησε για να τα εισπράξει. Ακόμα και την περικοπή 332 εκατομμυρίων τακτικής επιχορήγησης του Μάη δέχτηκε, ουσιαστικά, χωρίς καμία αντίσταση, πέρα από κάποιες φραστικές διαμαρτυρίες.

Η προαναφερόμενη τακτική, που συμφωνεί απολύτως με την κυβερνητική πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μοιραία οδηγεί στην αναζήτηση δανείου για την αντιμετώπιση ακόμα και λειτουργικών αναγκών του δήμου. Ετσι λοιπόν, προχτές, το Δημοτικό Συμβούλιο με οριακή πλειοψηφία αποφάσισε την "κατ' αρχήν" σύναψη δανείου ύψους έξι δισεκατομμυρίων δραχμών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών. Την απόφαση καταψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση", τονίζοντας ότι ο δήμος πρέπει να διεκδικήσει αυτά που του χρωστά η πολιτεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ