Παρασκευή 21 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αδειες στους δημόσιους υπάλληλους για να ψηφίσουν

Αναστέλλονται οι κανονικές άδειες των πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων, με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών. Στην ίδια εγκύκλιο προσδιορίζονται οι άδειες προς τους δημόσιους υπαλλήλους που θα χρειαστεί να μετακινηθούν για να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι, για τους οποίους δεν εφαρμόζεται η πενθήμερη εβδομάδα εργασίας, δικαιούνται την εξής άδεια: Μια εργάσιμη ημέρα, όσοι μετακινηθούν σε απόσταση από 100 έως 200 χιλιόμετρα. Δύο εργάσιμες ημέρες, όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 201 έως 400 χιλιόμετρα. Τρεις εργάσιμες ημέρες, όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιόμετρα και πάνω και εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς. Οσοι πρέπει να μεταβούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης. Ωστόσο η άδεια που θα λάβουν δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

Οι υπάλληλοι, για τους οποίους εφαρμόζεται η πενθήμερη εβδομάδα εργασίας, δικαιούνται την εξής άδεια: Μία εργάσιμη μέρα, όσοι μετακινηθούν σε απόσταση από 200 έως 400 χιλιόμετρα. Δύο εργάσιμες ημέρες, όσοι μετακινηθούν σε απόσταση από 401 χιλιόμετρα και πάνω, εφόσον μετακινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς. Για όσους υπαλλήλους μετακινηθούν σε νησιά ισχύουν τα παραπάνω.

Οι εν λόγω άδειες ισχύουν και για το τακτικό προσωπικό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, αλλά και για το, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, προσωπικό του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ. Επίσης ισχύουν και για το προσωπικό των υπολοίπων νομικών προσώπων του δημοσίου τομέα.

Στις υπηρεσίες, τις οποίες, λόγω της αποστολής και λειτουργίας τους θα υπάρξουν τυχόν ιδιαίτερες δυσχέρειες, όπως νοσηλευτικά ιδρύματα, λιμάνια, τελωνειακοί σταθμοί, η χρήση της παραπάνω άδειας τονίζεται ότι πρέπει να γίνεται με φειδώ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ