Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
"Χέρι - χέρι" στη γραμμή του πολέμου

Ο καυγάς που ξέσπασε μεταξύ των ηγεσιών των δύο κομμάτων περί "διγλωσσίας" απλά επιβεβαίωσε ότι και οι δύο είναι βουτηγμένες μέχρι το λαιμό στην εγκληματική πολιτική του ΝΑΤΟ και επιχειρούν να αποφύγουν τη λαϊκή τιμωρία

Το ανεξίτηλο στίγμα που τους σημαδεύει ως κόμματα που έχουν υποταχθεί στη "γραμμή" του πολέμου, συμπλέοντας με τους "συμμάχους" στην εγκληματική πολιτική του ΝΑΤΟ ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό, επιχειρούν να αποτινάξουν από πάνω τους οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τρέμοντας τη λαϊκή οργή και τιμωρία ιδιαίτερα μπροστά στις ευρωεκλογές. Το μόνο όμως που κατάφεραν, με τον καυγά που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ τους περί "διγλωσσίας", είναι να αποδείξουν το πόσο βαθιά χωμένες είναι και οι δυο τους στην υποτέλεια και τη δουλοπρέπεια απέναντι στους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους των λαών.

Η αρχή έγινε από την κυβέρνηση, η οποία απαντώντας στις κατηγορίες της ΝΔ για "διγλωσσία", παρουσίασε την ηγεσία της ΝΔ να έχει προσυπογράψει επαίσχυντο ψήφισμα του "Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος", στο οποίο συμμετέχει η ΝΔ. Η ΝΔ ανταπάντησε, ισχυριζόμενη ότι καταψήφισε το συγκεκριμένο ψήφισμα στις 8 Απρίλη και, περνώντας στην αντεπίθεση, έδωσε στη δημοσιότητα ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο είναι αντιγραφή του κειμένου του ΕΛΚ και των θέσεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου Ν. Αθανασάκης δήλωσε ότι το κείμενο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος "δεν αναφέρεται απλά σε εθνική κάθαρση, αλλά χαρακτηρίζει την εθνική κάθαρση ως έκφραση μιας επί μακρόν σχεδιαζόμενης γενοκτονίας από την πλευρά του Μιλόσεβιτς". Σε άλλο σημείο του ίδιου κειμένου του ΕΛΚ αναφέρεται ότι "η αδιάλλακτη πολιτική της εθνικής εκκαθάρισης που ακολουθεί ο κ. Μιλόσεβιτς, απορρίπτοντας, ταυτόχρονα, κάθε συμβιβασμό, κατέστησαν αναπόφευκτη την παρέμβαση του ΝΑΤΟ". Ακόμα αναφέρεται ότι "ενδεχόμενη ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων - αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο - θα γίνει, κατ αρχάς, για την ασφάλεια των προσφύγων και την επιστροφή στην πατρίδα τους".

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Αρ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε χθες, με πολυήμερη καθυστέρηση, ότι "η ΝΔ όχι μόνο δεν προσυπέγραψε την πρόταση ψηφίσματος, αλλά έδωσε μάχη για μην περάσει και τελικά την καταψήφισε".

Ταυτόχρονα έδωσε στη δημοσιότητα το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στο οποίο συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό του ΕΛΚ. Ενδεικτικά επιρρίπτει αποκλειστικά στον Μιλόσεβιτς την ευθύνη για τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμού,ς κάνοντας λόγο για "εσκεμμένη πολιτική εθνοκάθαρσης και βάναυση καταστροφή ανθρώπινων ζωών", που έχει ως στόχο "να καταστρέψει τη συλλογική ταυτότητα του κοσσοβάρικου λαού".. Δε διστάζει ακόμα να υιοθετήσει τις νέες αρχές του "δόγματος Κλίντον", αναφέροντας ότι "η ενίσχυση των διεθνών κανόνων για τα δικαιώματα του ανθρώπου πρέπει να έχει προβάδισμα έναντι της εθνικής κυριαρχίας"!

Η Ντ. Μπακογιάννη

Ως "θέμα χωρίς καμία ουσία" χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη το κατάπτυστο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο ανήκει και η ΝΔ και το οποίο ουσιαστικά υιοθετεί τη λογική του ΝΑΤΟ για την επέμβαση σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας. Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να κρύψει τη συνένοχη στάση και της ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε για να μιλήσει σε εκδήλωση της ΔΑΠ, επανέλαβε την γνωστή θέση της ΝΔ για δήθεν "έλλειμμα ηγεσίας" της ΕΕ και πρόσθεσε πως η ΝΔ δε ζητά από κυβέρνηση να πάρει ακραίες θέσεις "δεν είμαστε εκτός πραγματικότητας, είπε, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να αρθρώσει τον ελληνικό λόγο, όπως έχει υποχρέωση, λόγω του συμφέροντος της Ελλάδας, αλλά και του ότι είναι η μόνη χώρα που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει τυχόν αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια". Απέφυγε τέλος να τοποθετηθεί για το θέμα διέλευσης των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από τη Βόρεια Ελλάδα, σε περίπτωση έναρξης των χερσαίων επιχειρήσεων, σημειώνοντας πως αυτό το θέμα θα το εξετάσει όταν τεθεί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινήσεις στο εξωτερικό - διεργασίες στο εσωτερικό(2015-02-13 00:00:00.0)
Προσπάθεια αθώωσης των πραγματικών σφαγέων των λαών της πρώην Γιουγκοσλαβίας(2009-01-16 00:00:00.0)
Αγρια παζάρια με αμερικανική παρέμβαση(2008-03-14 00:00:00.0)
«Ο Σολάνα στο κελί...»(2001-06-30 00:00:00.0)
Αδιέξοδα σε όλα τα μέτωπα(1997-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ