Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζμπ. Μπρεζίνσκι (1)

Ασφαλώς, γνωρίζετε ποιος είναι ο κ. Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι. Κάποτε ήταν κορυφαίος σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου Κάρτερ, τώρα είναι αναλυτής του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών της Ουάσιγκτον.

Διαβάστε, λοιπόν, τα "εννέα σημεία" που θεωρεί απαραίτητα για μια "σίγουρη νίκη" των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, όπως τα γράφει σε σημείωμά του, που δημοσιεύει το χτεσινό "Βήμα":

"1. Η φόρμουλα του Ραμπουγέ για την αυτονομία του Κοσσυφοπεδίου εντός της Γιουγκοσλαβίας είναι νεκρή, θύμα των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει ο κ. Μιλόσεβιτς. Το Κόσσοβο πρέπει να τεθεί για πολλά χρόνια υπό την άμεση προστασία του ΝΑΤΟ.

2. Αποκλείεται κάθε διαπραγμάτευση με τον κ. Μιλόσεβιτς. Η Συμμαχία πρέπει να απορρίψει τις ρωσικές προτάσεις για πολιτική συμφωνία που θα επιβραβεύσει τις εθνικές εκκαθαρίσεις και θα ενισχύσει την αντιΝΑΤΟική θέση του Κρεμλίνου.

3. Οι αεροπορικές επιθέσεις πρέπει να κλιμακωθούν για να καταστρέψουν τη στρατιωτική υποδομή του κ. Μιλόσεβιτς και για να τον εξαναγκάσουν να αποδεχτεί τους όρους του ΝΑΤΟ.

4. θα πρέπει να αρχίσει σημαντική ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων στα Σκόπια και στην Αλβανία ενόψει στρατιωτικής εισβολής του ΝΑΤΟ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 20243
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ