Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αριθμητική της παραπληροφόρησης

Να σημειώσουμε, πάντως, και κάτι άλλο, σχετικό με την απλή, απλούστατη αριθμητική των τεσσάρων πράξεων. Οχι μόνο, για το "Βήμα", αλλά και για όποιες ακόμη εφημερίδες και ΜΜΕ "κόπτονται" για την αντικειμενική ενημέρωση από τη μια και από την άλλη υιοθετούν και αναπαράγουν άκριτα, όλα όσα διοχετεύουν το ΝΑΤΟ, οι διάφορες υπηρεσίες του και οι "θυγατρικές" του, στο χώρο της παγκόσμιας ενημέρωσης.

Τις προάλλες έγραφαν, για 800.000 πρόσφυγες - μερικοί τούς ανέβαζαν στο 1.000.000 - που βρίσκονταν, ήδη, στην Αλβανία, την ΠΓΔΜ και το Μαυροβούνιο, ενώ σημείωναν ότι ο Σ. Μιλόσεβιτς είχε ουσιαστικά ολοκληρώσει την επιχείρηση της "εθνικής εκκαθάρισης", αφού δεν είχε μείνει πλέον αξιόλογος αριθμός Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο.

Τώρα, γράφουν για άλλους 800.000, που ενδέχεται να εγκαταλείψουν το Κοσσυφοπέδιο. Μα, κύριοι, 1,7 έως 1,8 εκατομμύρια άτομα ήταν ο συνολικός πληθυσμός του Κοσσυφοπεδίου, πριν ξεκινήσουν οι βομβαρδισμοί και δεν αποτελούνταν μόνον από Αλβανούς, αλλά και από Σέρβους, Τούρκους, Τσιγγάνους και άλλες εθνότητες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ