Πέμπτη 22 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιστολή Γιαννόπουλου στο Γερμανό ομόλογό του

Λάβρος ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλος, και σε επιστολή του στους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Οτο Σίλι και Χέρτα Ντόιπλερ Γμέλιν,αντίστοιχα χαρακτηρίζει τη ΝΑΤΟική επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας "έγκλημα πολέμου, έγκλημα κατά του ανθρωπισμού και της ανθρωπότητας και έγκλημα κατά της ειρήνης". Τα εγκλήματα αυτά, συνεχίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, "όχι μόνο δε θάλπονται από κανένα διεθνή νομικό κανόνα δικαίου, αλλά αποκρούονται δεινώς και παραβιάζουν όλους τους διεθνείς κανόνες Δικαίου".

Στην ίδια επιστολή του ο Ε. Γιαννόπουλος αναφέρει ότι με τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς παραβιάζεται βάναυσα ο καταστατικός χάρτης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η Οικουμενική διακήρυξη του ΟΗΕ, η Διεθνής Σύμβαση της Ρώμης, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και οι αρχές της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι.

Σωστές, δε λέμε, οι θέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης και θα είχαν μεγαλύτερη αξία αν ο Ε. Γιαννόπουλος διαφοροποιούνταν και από τις επιλογές της κυβέρνησης και τις τεράστιες ευθύνες της για τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς εναντίον των λαών της Γιουγκοσλαβίας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει - επί λέξει - στην επιστολή του: "Στηρίζω την πολιτική του πρωθυπουργού μας και της κυβέρνησής του, με όλη τη δύναμη της ψυχής μου".

Ωστόσο, στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η κυβέρνηση Σημίτη ήταν αυτή που έδωσε το "οκέι" για την έναρξη των βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, υπογράφοντας το σχετικό κείμενο και με αυτήν την κυβέρνηση συντάσσεται και στηρίζει "με όλη τη δύναμη της ψυχής του" ο υπουργός Δικαιοσύνης!

Ο Ε. Γιαννόπουλος ζητάει επίσης να κληθούν οι υπουργοί Δικαιοσύνης της Αγγλίας, της Δανίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου και να απαντήσουν αν λειτουργεί στις μέρες μας η έννομη διεθνής τάξη στον πλανήτη μας, με βάση ποιους κανόνες του διεθνούς δικαίου γίνονται οι βομβαρδισμοί εναντίον των αμάχων, κατοικημένων στόχων, αθώων πολιτών, νοσοκομείων κλπ.

Τέλος, στην επιστολή του ο υπουργός Δικαιοσύνης καταλήγει ως εξής: "Και να μην ξεχνάμε ότι ο κ. πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς και το ΝΑΤΟ χαρακτήριζαν τους ΟΥΤΣΕΚΑ τρομοκράτες, με δήλωση του κ. Κλίντον της 23 Φεβρουαρίου 1998 ότι ο κ. Μιλόσεβιτς είναι ο πλέον κατάλληλος ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας, επίσης, τον κ. Ιμπραήμ Ρουγκόβα νόμιμο εκπρόσωπο των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου. Εξαίφνης από το 1999 χαρακτηρίζουν έκτοτε τους ΟΥΤΣΕΚΑ Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσόβου και τον Ιμπραήμ Ρουγκόβα ανεπιθύμητο, επειδή έχει αποκαταστήσει συνεργασία με τον Μιλόσεβιτς για το καλό της πατρίδας του".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ