Σάββατο 13 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΛΚΙΣ
"Οχι" στην υποτέλεια

Συναυλία - συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό και καταδίκης της εμπλοκής της Ελλάδας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς για παραπέρα διαμελισμό των Βαλκανίων, διοργανώνει σήμερα στις 6 το απόγευμα, επιτροπή τοπικών φορέων της πόλης του Κιλκίς, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων. Η Συναυλία θα γίνει στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Ροσχάτ Λασέρ, εκπρόσωπος του Εθνικοαπελευθερωτικού Μετώπου του Κουρδιστάν.

Οι φορείς καλούν το λαό του Κιλκίς να πάρει μαζικά μέρος στη διαμαρτυρία και να διεκδικήσει την άμεση απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, να φύγει η ταξιαρχία του ΝΑΤΟ από τη Νέα Σάντα Κιλκίς, να φύγουν τα ξένα στρατεύματα από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την άμεση αποχώρηση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από τα Βαλκάνια.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Κιλκίς, Κυριάκος Τατίδης, σε δήλωσή του στο "Ρ" τονίζει: "Η εκδήλωση συμπαράστασης προς τον κουρδικό λαό γίνεται με δεδομένη την αγανάκτηση του ελληνικού λαού, σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης ως προς τη σύλληψη του Κούρδου ηγέτη και ως προς το ζήτημα του κουρδικού λαού. Παράλληλα βλέπουμε τα ξένα στρατεύματα να έρχονται καθημερινά στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και να προωθούνται προς τα βόρεια σύνορα της χώρας μας μέσω των δρόμων του Κιλκίς. Είναι φυσικό λοιπόν ο κόσμος να αγανακτεί. Ελπίζουμε ότι η αγανάκτησή του αυτή θα εκφραστεί μέσα από την εκδήλωση. Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της να αναλάβει πρωτοβουλίες, να δράσει και συντονισμένα να ανατρέψει τα σχέδια των ξένων αφεντικών για παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στο βρώμικο πόλεμο που ετοιμάζουν".

Στη Συναυλία θα συμμετέχουν τοπικά ροκ συγκροτήματα, ποντιακά σχήματα και ντόπιοι καλλιτέχνες. Ενώ την επιτροπή φορέων απαρτίζουν: το Σωματείο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Συνταξιούχων, η Επιτροπή Ειρήνης, ο Σύλλογος Γυναικών, ο Ποντιακός Σύλλογος Αργοναύτες και η Κινηματογραφική Λέσχη. Την εκδήλωση στηρίζει και ο Δήμος του Κιλκίς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ